Gafa pe care a făcut-o Liviu Dragnea. S-a făcut de râs, chiar dacă a modificat tot

2 săptămâni in urmă 27

În fiecare an, de Crăciun, românii primesc mesaje de sărbători de la membrii de frunte ai clasei politice românești. Nici anul acesta nu a făcut rabat de la această practică. De la mesajele președintelui, și până la cele ale noului premier, Nicolae Ciucă, toate au fost postate pe rețelele de socializare. Așa a făcut și Liviu Dragnea, numai că lucrurile au devenit cam neplăcute pentru fostul lider PSD. Se pare că a avut ceva probleme la subtitrarea clipului.

De Crăciun, românii primesc mesaj de la politicieni

Practica de a transmite genul acesta de mesaje este peste tot în lume. Nici România nu face excepție de la regulă, și politicieni de vază se bat în mesaje, care mai de care, mai pline de patos și originalitate.

Klaus Iohannis a fost printre primii care a transmis un mesaj românilor de Crăciun, urmat mai apoi de noul premier, Nicolae Ciucă. Și alți politicieni din primul eșalon politic românesc au transmis mesaje de Sărbători, mai ales pe rețelele de socializare.

Printre aceștia s-a aflat și Liviu Dragnea, acesta postând un clip pe pagina sa de facebook. Numai că, așa cum relatau și cei care i-au urmărit mesajul, fostul lider PSD a avut mari probleme cu subtitrarea, dar și cu gramatica limbii române.

Liviu Dragnea și gramatica limbii române

Nu este nimeni perfect, și majoritatea dintre noi mai facem greșeli. Dar este foarte important, mai ales când ești persoană publică, să verifici cel puțin de 2 ori, înainte de a publica un text, un clip, etc.

Se pare că Liviu Dragnea, din dorința de a ajunge cât mai repede la cei care-i urmăresc activitatea pe Facebook, a uitat să mai verifice înregistrarea sa video. Așa se face că Liviu Dragnea s-a cam făcut de râs la momentul publicării clipului video, internauții depistând câteva greșeli gramaticale, impardonabile.

„Dragi români, după un an în care ni s-au luat drepturile, libertatea și demnitatea, vă doresc un Crăciun liniștit cu bucate românești pe masă, un vin de butură roșu și aromat, cu cozonaci calzi scoși din cuptor și cu copiii în jurul bradului.

Și când copiii își vor desface cadourile să le spuneți că sub fiecare brad se află gândul meu bun pentru ei și pentru viitorul lor. Crăciun liniștit!” a spus Liviu Dragnea în cel de-al doilea mesaj subtitrat.

Mesajul original, cel subtitrat, nu vorbit, conținea mai multe greșeli gramaticale, după cum urmează:

În subtitrarea inițială, cuvântul „Crăciun” era scris cu literă mică, iar cuvântul „copii” apărea în text, acesta fiind greșit în contextul frazei, acesta trebuind să apară cu trei de „i”.

The post Gafa pe care a făcut-o Liviu Dragnea. S-a făcut de râs, chiar dacă a modificat tot appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă