Gafă a agenției Reuters: Știrea cu demisia lui Ludovic Orban, ilustrată cu poza lui Viktor Orban, premierul Ungariei

2 luni in urmă 1


Agenția de presă Reuters a comis o gafă atunci când a ilustrat articolul referitor la demisia prim-ministrului României, Ludovic Orban: Informația a fost prezentată cu fotografia premierului maghiar Viktor Orban, iar știrea a fost preluată cu tot cu poză și de alte site-uri, inclusiv Yahoo News, scriu Știrile ProTv.


"Premierul român Orban demisionează, exprimându-și speranța că liberalii vor forma viitorul guvern", a titrat Reuters știrea care-l prezintă, în fotografia ilustrativă, pe șeful guvernului maghiar, Viktor Orban.Cu toate astea, descrierea imaginii folosite în știre a fost corectă. „Prim-ministrul ungar Viktor Orban, la Bruxelles, Belgia, 17 iulie 2020”, era legenda care apărea sub fotografie.


Ludovic Orban a anunțat luni seară că demisionează din funcția de premier, explicând că decizia are un obiectiv precis - demararea negocierilor pentru un nou guvern în urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare.


În locul său, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat ca premier interimar pe actualul ministru al Apărării Nicolae Ciucă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă