Gabriela Talabă a acces în finala calificărilor la turneul WTA de la Charleston! Românca, față în față cu o premieră

1 lună in urmă 6

Gabriela Talabă (România, 219 WTA) a ajuns în finala calificărilor la turneul WTA 500 de la Charleston (SUA), după ce a trecut de Fernanda Contreras Gomez (Mexic, 480 WTA), cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1! 

Gabriela Talabă, singura jucătoare din România prezentă la Charleston, se află la un pas de o premieră în circuitul WTA! Sportiva din Galați mai are nevoie de o victorie pentru a se caifica pe tabloul principal al unui turneu WTA pentru prima dată în carieră.

Gabriela Talabă a trecut în primul tur al calificărilor la puternicul turneu de la Charleston, dotat cu premii în valoare de 565.530 de dolari, de Fernanda Contreras Gomez, scor 4-6, 6-4, 6-1! Pentru un loc pe tabloul principal, Gabriela se duelează cu Xinyu Wang (China, 150 WTA).

Gabriela Talabă a acces în finala calificărilor de la Charleston după o victorie în trei seturi! Cu cine se duelează pentru un loc pe tabloul principal

Gabriela Talabă a obținut o victorie muncită în primul tur al calificărilor de la Charleston, turneu desfășurat pe o suprafață rară în circuit, zgură verde! După ce a pierdut primul set, românca a preluat inițiativa, jucând solid în următoarele două manșe. Sportiva care a evoluat și la nivel de colegiu în SUA a dat dovadă de eficiență maximă, reușind 4 break-uri din 4 șanse disponibile! De partea cealaltă Fernanda Contreras Gomez și-a creat 8 mingi de break, dar a realizat numai două game-uri la retur.

Meciul câștigat de Gabriela Talabă în primul tur al calificărilor de la Charleston a durat o oră și 43 de minute! Talabă va disputa finala calificărilor duminică, după ora 18:30, în compania chinezoaicei Xinyu Wang. Românca este cap de serie numărul 13 pe tabloul calificărilor, în timp ce Wang este favorita numărul 3 din calificări. Cele două nu s-au mai confruntat până acum. Câștigătoarea meciului își va asigura un loc pe tabloul principal de la Charleston, dar și un cec în valoare de 3.330 de dolari.

The post Gabriela Talabă a acces în finala calificărilor la turneul WTA de la Charleston! Românca, față în față cu o premieră appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă