Gabriela Firea: „Primarul general solicită ilegal creşterea preţului la căldură şi apă caldă”

4 zile in urmă 23

MARŢI, 23 NOIEMBRIE 2021, 10:28

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„Serviciul public de termoficare a fost delegat Companiei Termoenergetica (fostul RADET) prin asociaţia de dezvoltare intercomunitară din care fac parte Capitala, oraşul Popeşti-Leordeni şi comuna Chiajna. Dar, surpriză! Oficial, reprezentantul Bucureştiului şi preşedintele ADI Termoenergetică Bucureşti-Ilfov sunt tot eu.

Era nevoie doar de o hotărâre judecătorească pentru schimbarea reprezentantului legal. Cum solicită primarul Nicuşor Dan ANRE aprobarea unui nou tarif dacă, legal, nu poate semna hârtiile în numele ADI Termoenergetică Bucureşti-Ilfov? Dar pentru asta trebuie ori să ştii administraţie, ori să te informezi. Este evident că Nicuşor Dan nu este dispus să facă nici una, nici alta!", a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

„Nu o poate face primarul de capul lui, nici compania Termoenergetica (fostul RADET), nici măcar Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Ca să poate face orice pas, Nicuşor Dan trebuie să-şi aducă aminte de atribuţiile şi obligaţiile legale. Tariful este expirat din noiembrie 2020, iar un an de zile primarul general nu a mişcat un pai.

Acum a fost sfătuit să ceară Consiliului General, ilegal, majorarea tarifului, pentru a acoperi pierderile acumulate într-un an. Mai mult, orice creştere a tarifului trebuie să aibă la bază un studiu de suportabilitate, aşa cum scrie negru pe alb în strategia de termoficare a oraşului! Degeaba creşti tariful de două ori, dacă bucureştenii nu-şi vor permite să plătească", a afirmat Gabriela Firea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă