Gabriela Firea, condiții pentru Nicușor Dan pentru ca PSD să treacă bugetul Primăriei Capitalei

2 săptămâni in urmă 9

 INQUAM Gabriela Firea, condiții pentru Nicușor Dan ca PSD să treacă bugetul Primăriei Capitalei Foto: INQUAM

Gabriela Firea anunță că bugetul propus de Nicușor Dan pentru Capitală nu va fi votat de consilierii PSD decât dacă li se admit amendamentele. Fostul primar general consideră că bugetul este unul „dezechilibrat, care va aduce austeritate și grave probleme pentru bucureșteni”.

SÂMBĂTĂ, 24 APRILIE 2021, 15:54

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Gabriela Firea, actual senator PSD, spune că „noul București” promis a devenit, în doar 7 luni de guvernare a “oamenilor politici puri, de tip nou”, un oraș blocat, în care nu se mai construiește nimic, șantierele publice sunt înghețate, cele private primesc avize doar pe pile politice, spitalele nu primesc alocările necesare, se anulează programe sociale, nu se asfaltează, nu se dau tratamente pentru țânțari, sectorul cultural este lăsat de izbeliște! Singura preocupare a noilor șefi de la Capitală este angajarea prietenilor politici și afacerile pentru grupul lor de interese!”, într-un mesaj amplu postat pe pagina sa de Facebook.

„Anunțăm că cei 21 de consilieri generali social - democrați NU au niciun argument sa voteze bugetul propus de Nicusor Dan la Primaria Capitalei, dacă nu acceptă amendamentele colegilor noștri!

Este un buget dezechilibrat, care va aduce austeritate si grave probleme pentru bucuresteni.

Pentru a ramane fideli juramantului ca ii vom ajuta pe cetateni, consilierii generali PSD vor depune amendamente care urmaresc sa protejeze orasul si locuitorii sai.

Principalele amendamente ale consilierilor generali PSD sunt pentru sanatate, termoficare, transport, infrastructura - domenii vitale pentru Capitala, insa nici restul sectoarelor nu au fost uitate”, reclamă Firea.

Senatoarea PSD spune că se va reduce numărul mijloacelor de transport în comun și că „mulți cetățeni vor fi afectați”.

„Bucurestenii trebuie sa stie ca 150 mijloace de transport vor fi scoase de pe trasee. Decizia este luata de noul primar. Multi cetateni vor fi extrem de afectati. In acelasi timp, angajatii STB vor ramane fara locuri de munca sau cu venituri mult scazute. 1000 de oameni nu vor mai avea, practic, ce sa munceasca. Starea de spirit e extrem de tensionata la STB, insa actuala admnistratie nu vede, nu aude”, precizează Firea.

Fostul primar sugerează și că 400 de oameni de la Termoenergetica vor fi concediați pentru a face loc altora, „de dreapta”.

Despre bugetele spitalelor din subordinea Primăriei generale, Firea spune că bugetul propus de Nicușor Dan nu prevede prea mulți bani pentru investiții, majorarea alocațiilor de hrană.

Gabriela Firea amintește și de problemele create de apariția țânțarilor, din cauză că nu se vor mai face dezinsecții ca în timpul mandatului său.

„În foarte scurt timp, Capitala va fi înțesată de țânțari. Cu bună știință, actuala administratie a bagat Compania Ecoigienizare în insolvență, pentru ca nu a mai platit nici facturile restante, nici angajații. Această răzbunare politică îi va lovi însă pe bucureșteni, căci dezinsecția ar fi trebuit să înceapă deja.

Proiectele sociale sunt de asemenea ignorate de actualul primar general. Nu l-au impresionat nici mesajele venite înca de anul trecut din partea oamenilor cu probleme de sanatate sau sociale , nici argumentele consilierilor generali PSD. Si asta desi a promis ca nu va taia proiectele care vin in sprijinul cetatenilor defavorizati”, a mai spus Firea.

„Cenusareasa bugetului de anul acesta este cultura. În perioada 2016-2020, domeniul cultural s-a bucurat de un buget amplu. S-au deblocat angajarile in teatre, actorii au putut sa-si puna în aplicare proiectele artistice, nu s-a tinut cont de afinitatile politice, directorii de teatru au putut face imbunatatiri teatrelor si s-au marit salariile, care erau inghetate de ani de zile.

In noua admnistratie se da o lupta acerba pentru functii si cam atat. În noul buget se taie bani de la fiecare institutie de cultura, astfel incat vor ajunge in imposibilitate de functionare”, a conchis fostul primar general în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă