Gabriela Firea, avalanșă de promisiuni pentru nou-născuți, cuplurile infertile sau bolnavii cronici. Planurile ministrului Familiei pentru 2022

4 săptămâni in urmă 50

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 18:14

58 citiri

Gabriela Firea, avalanșă de promisiuni pentru nou-născuți, cuplurile infertile sau bolnavii cronici. Planurile ministrului Familiei pentru 2022

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat luni, 20 decembrie, că vrea să extindă la nivel național programele pe care le-a introdus la Primăria Capitalei.

Printre proiectele avute în vedere se numără decontarea analizelor pentru viitoare mame, sprijinul pentru nou-născuţi, cuplurile infertile, tineri, familiile monoparentale, victimele violenţei domestice sau copiii care sunt în pragul abandonului şcolar, dar şi cele care ajutau persoanele cu dizabilităţi (adulţi şi copii) sau bolnavii cronici.

Firea a anunțat, pe Facebook, că aceste programe au fost principalele teme de discuţie în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România.

”Am mai discutat si despre: înfiinţarea de creşe în incinta clădirilor de birouri sau în apropriere, extinderea programelor tip ”Școală după şcoală”, echipamente pentru şcoala online si telemuncă, credite pentru achiziţionarea de locuinţe. Angajamentul meu este faţă de toate familiile din România, dar şi faţă de persoanele aflate în situaţii de risc de orice fel, femei, copii şi tineri care nu se pot descurca singuri”, a scris ministrul Familiei.

Potrivit Gabrielei Firea, la începutul anului viitor va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse şi Federaţia Sanitas care va prevedea acţiuni concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a românilor prin măsuri de prevenţie şi programe de sănătate acordate tuturor categoriilor de public.

”Menirea ministerului pe care îl conduc este sprijinirea familiei şi a tineretului în toate aspectele vieţii. Sănătatea preocupă pe toată lumea, indiferent de vârstă sau de ocupaţie. De multe ori, din păcate, viaţa ne pune în situaţii limită în care ne dăm seama că sănătatea este bunul nostru cel mai de preţ.Declinul demografic grav în care se află România trebuie stopat prin măsuri concrete, adaptate tuturor nevoilor reclamate de cei care nu îşi mai doresc să îşi întemeieze familii în România, cărora le e frică să mai aibă copii în lipsa măsurilor de susţinere sau care cred că viitorul le va fi mai bun peste graniţe”, a mai scris Firea.

Preşedintele Federaţiei Sanitas din Romània, Leonard Bărăscu, a spus, la rândul lui, că protocolul de colaborare pe care îşi doresc să îl semneze cât mai repede va însemna că ceea ce au discutat astăzi nu va rămâne la stadiul de vorbe.

”Avem extrem de multe puncte în comun în privinţa activităţii pe care o desfăşurăm, avem date concrete care vor duce la îmbunătăţirea vieţii tuturor şi ne dorim să reuşim împreună să aducem lucruri bune în viaţa românilor”, a mai arătat Bărăscu.

Citeste si:

 ”A avut ieșiri nedemne de o doamnă, răutăți, invidii. Declarațiile despre Iohannis, scoase din context”

Noul ministru al Familiei, Gabriela Firea, a revenit vineri, 25 noiembrie, asupra declarațiilor sale din 2014, când l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu are copii, spunând că a fost ”o...

 ”Sunt piele şi os, primesc mâncare stricată” FOTO

Nereguli grave la un centru pentru copii și tineri cu dizabilităţi severe din judeţul Călăraşi au fost făcute publice joi, 16 decembrie, de preşedinte Consiliul Tinerilor...

Digi24.ro

DigiSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă