Gabriela Firea acuză liderii PNL că încearcă să racoleze social-democraţi: Sună colegii noştri şi tatonează în vederea susţinerii în Parlament

2 luni in urmă 28

Gabriela Firea susţine că social democraţii nu doresc să alcătuiască o majoritate cu PNL şi vor continua să negocieze cu toate forţele politice care acced în Parlament.

Gabriela Firea: Sunt lideri PNL care sună colegii noştri şi tatonează în vederea susţinerii în Parlament

„Cu PNL, noi nu vrem să alcătuim o majoritate, nu ne exclud domniile lor (pe noi din orice colaborare – n.r.). Credeţi-mă. Dincolo de declaraţiile publice, ei manifestă alte intenţii, dar am refuzat în totalitate orice dialog, nu din alt motiv, nu pentru că nu am fi adepţii unui dialog constructiv în politică, ci pentru faptul că au demonstrat în acest an de guvernare că au adus în Guvern şi în ministere oameni foarte slab pregătiţi, oameni aroganţi, angajările s-au făcut doar pe criteriile pilelor şi intereselor şi nu s-a respectat nimic din ceea ce promiteau anterior, şi anume transparenţă şi profesionalism la guvernare.

Noi avem o decizie foarte clară luată în Comitetul Politic Naţional, prin care vom negocia cu toate forţele politice care acced în Parlament, mai puţin cu PNL, partidul care în ultima perioadă i-a dezamăgit cel mai mult pe români. (…) Sunt lideri PNL care sună colegii noştri şi tatonează în vederea susţinerii în Parlament, inclusiv susţinere în sensul votului. De aceea le-am şi răspuns şi vă spun şi dumneavoastră – noi nu vom vota un Guvern care să includă PNL”, a spus Firea, potrivit Agerpres.

Prim-vicepreşedintele PSD: Am votat un Guvern PNL la debutul pandemiei

„Am votat un Guvern PNL la debutul pandemiei pentru că suntem responsabili, chiar dacă au fost oameni care nu au fost mulţumiţi de faptul că echipa PSD a votat în Parlament, dar atunci, dacă nu am fi făcut acest lucru, am fi putut fi acuzaţi că nu aveam responsabilitate şi că aruncăm ţara în haos. (…) Acum este un alt context”, a mai afirmat Firea.

Citeşte şi: PSD respinge ferm varianta premier Nicolae Ciucă. Gabriela Firea: „Ne îndreptăm spre dictatură militară?”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă