Gabriela Firea a plecat dezgustată din Senat. ”PNL continuă practica abuzivă a încălcării principiilor democrației”

2 luni in urmă 81

Gabriela Firea a plecat dezgustată din Senat. Senatoarea susține că actualul guvern conduce prin minciună și hoție, afirmând că PNL și USR-PLUS și UDMR continuă practica abuzivă a încălcării principiilor democrației.

Senatoarea susține că PSD va apăra avuția națională și capacitățile de producție ale statului român, iar cei de la putere au fost trădați chiar de proprii colegi care au lipsit de la votul din Senat.

Citește și: Proteste în țară. Românii ies în stradă și își cer drepturile. Se cere demisia lui Arafat

”Am plecat dezgustată azi din Senat, împreună cu ceilalți colegi – senatorii social democrați, din cauza modalității “dreptei” de a guverna, prin minciună și hoție! PNL, alături de aliații lor din Coaliția Austerității Naționale, USR-PLUS și UDMR continuă practica abuzivă a încălcării tuturor principiilor democrației parlamentare și cere repetarea votului când nu le iese cum vor!

Astăzi, la votul din Senat pentru legea privind vânzarea avuției naționale și a capacităților de producție ale statului român, susținută de PNL și aliații lor, înțelegerea partidelor de Dreapta nu a funcționat și atunci au forțat călcarea în picioare a regulamentului și au cerut să se voteze până le iese așa cum și-au dorit. Nu am fost dispuși să participăm la această hoție a liberalilor și useriștilor și am părăsit de îndată ședința de Plen.

PSD va apăra de fiecare dată avuția națională și capacitățile de producție ale statului român! Este pentru a treia oară când partidelor Dreptei nu le iese să vândă pe nimic companiile profitabile de stat! De două ori au fost opriți de PSD în Parlament! Acum, PNL-USR-PLUS și UDMR au fost trădați de proprii lor colegi care au tras chiulul și din Senat și de la votul cu tableta.

• Prima oară, PSD a inițiat și a reușit adoptarea Legii 173/2020, prin care s-a interzis vânzarea participațiilor statului în perioada de criză generată de pandemie pentru următorii 2 ani.
Era practic o lege similară cu cea adoptată de Germania, care știe să își protejeze avuția națională.
Legea a fost inițiată de PSD în urma tentativelor Guvernului Orban de a scoate la vânzare părți mari din companiile profitabile.
Intenția Guvernului de a vinde aceste companii se manifestase imediat după preluarea guvernării.
Pentru a ocoli această interdicție, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care a restrâns interdicția doar la vânzarea „acțiunilor”, nu la „participațiile statului”, cum era în legea PSD.

Această modificare permite privatizarea mascată a companiilor, sub forma vânzării activelor, bunurilor deținute de aceste companii. Guvernul a invocat situația unor companii de stat aflate în insolvență și care s-ar putea salva dacă ar vinde o parte din activele deținute. Argumentul contrastează însă puternic cu intențiile anunțate de Guvernul Orban la finalul anului 2019 cu privire la vânzarea companiilor profitabile, precum Hidroelectrica sau CEC.

Dacă într-adevăr ar fi fost preocupat de salvarea companiilor în insolvență, Guvernul Dreptei ar fi trebuit să prevadă strict exceptarea acestor companii în dificultate. Însă, în forma dată de Guvern, se pot vinde activele tuturor companiilor de stat, nu doar a celor în insolvență. Parlamentarii PSD au respins de fiecare dată ordonanța Guvernului și astăzi s-a votat împotriva ei și în Plenul Parlamentului, iar cei din Coaliția Austerității care au votat pentru nu au fost destui. Românii nu se lasă înșelați și prostiți de Guvernarea Dreptei care i-a mințit cu majorările de pensii, cu dublările de alocații, cu testările în masă ale populației, cu echipamentele pentru medici și spitale. De data aceasta, nu le-a ieșit și au anunțat că în următoarea ședință de plen vor să repete votul până le iese, așa cum vor să vândă, adică să socată la mezat, și ultimele companii profitabile românești!” , este mesajul postat de Gabriela Firea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă