Gabriel Oprea și-a depus candidatura pentru un mandat de deputat! Fostul vicepremier va candida ca independent

4 luni in urmă 24

Președintele Uniunii Militarilor și Polițistilor “Mihai Viteazul”, Gabriel Oprea, și-a depus condidatura pentru Parlament.

In toate demnitatile detinute, Gabriel Oprea si-a facut datoria, ajutand categoria profesionala pe care o reprezintă, prin masuri concrete pentru lucratorii activi, pentru rezervisti, dar si pentru urmasii eroilor cazuti la datorie pentru tara, in teatrele de operatii.

”Generalul Gabriel Oprea este cel care a initiat si a promovat, din pozitia de premier interimar, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege benefica pentru intregul sistem de securitate nationala. O lege pe care cei care au urmat la guvernare au ales sa o modifice, din pacate, in detrimentul pensionarilor militari.

De asemenea, Gabriel Oprea este cel care, in mandatul de ministru al apararii nationale, a modificat statutul soldatilor si gradatilor voluntari. Asa cum se stie, acestia erau discriminati de vechea legislatie si ieseau din sistem la doar 40 de ani, fara niciun fel de drepturi. Erau, practic, abandonati de stat.

Astazi sunt soldati si gradati profesionisti, pot sa activeze in Armata pana la 55 de ani si au aceleasi drepturi ca si ceilalti militari.

Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” saluta decizia si sustine aceasta candidatura, avand convingerea ca din Parlament, Gabriel Oprea, fost ministru al apararii nationale si al afacerilor interne, va continua proiectele initiate, va initia proiecte noi si va fi din nou un sprijin real si activ pentru toti lucratorii din domeniul aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Presedintele UMPMV a fost prefectul Capitalei in perioada 2002 - 2003 si senator de Bucuresti in mandatul 2012 - 2016.

Gabriel Oprea a fost ales deputat in doua mandate ale Parlamentului. A ocupat, de asemenea, functiile de ministru al administratiei publice, ministru al apararii nationale, ministru al afacerilor interne, vicepremier pentru securitate nationala si prim-ministru interimar al Guvernului României. Dumnezeu, Onoare, Patrie!”, se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă