Gabriel Mocanu, despre demisia din funcția de director general Metrorex: „Da, se discută în Consiliul de Administrație”

1 lună in urmă 1

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, demisionează din funcție, în urma disensiunilor cu ministrul Cătălin Drulă, a informat clubferoviar.ro. ”Da, discutăm aceste aspecte chiar acum, în cadrul Consiliului de Administrație”, a declarat Gabriel Mocanu pentru Libertatea, vineri dimineață.

În ultima lună, au avut loc mai multe neînțelegeri între ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu.

Pe 31 ianuarie, ministrul Drulă a declarat că „10% sau mai mult din banii întregii ţări, care sunt pentru toată reţeaua, se duc către subvenţionarea metroului din Bucureşti, iar nevoile pentru anul 2021 sunt mai mari”, conform Agerpres.

Numai salariile sau cheltuielile salariale pe 2021 sunt mai mari cu 200 de milioane de lei ca în 2020, ca urmare a măsurilor luate anul trecut. Deci, în vremuri de pandemie, în care călătoriile cu metroul s-au prăbuşit şi veniturile companiei s-au prăbuşit, conducerea şi reprezentantul partenerului social au decis că este o mişcare înţeleaptă această creştere de salarii.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe 31 ianuarie:

Ministrul Transporturilor s-a declarat nemulțumit și că „venitul mediu la Metrorex este în jur de 10.000 de lei, o dublare faţă de acum 3-4 ani”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă