Gabi Răduță știe de ce forma lui Olimpiu Moruțan a „explodat”, în ultimul an, la FCSB: „Calitatea a avut-o mereu!” | EXCLUSIV ProSport Live

1 lună in urmă 20

Gabi Răduță, fostul șef al Academiei lui Dinamo, a vorbit despre motivul pentru care forma lui Olimpiu Moruțan a „explodat”, în ultimul an, și, astfel, a ajuns în atenția echipelor din străinătate.

Olimpiu Moruțan (21 de ani) a fost transferat de FCSB, în vara lui 2018, de la FC Botoșani pentru 700.000 de euro. Tânărul jucător mai are contract până în 2023 cu formația bucureșteană.

FCSB se află pe primul loc din Liga 1, cu 34 de puncte obținute, după 15 meciuri jucate.

Gabi Răduță știe de ce forma lui Olimpiu Moruțan a „explodat”, în ultimul an, la FCSB

Fostul angajat de la Dinamo este de părere că Olimpiu Moruțan și-a arătat calitatea fotbalistică încă din perioada în care se afla la juniorii lui U Cluj. Acesta susține că „explozia” de formă pe care a avut-o, în ultimul an, la FCSB, este datorată de faptul că a primit mai multe minute de joc.

„Merită banii, cu siguranță. E o sumă mare pentru România, dar merită, la ce calități are. Noi, în România, nu știm să ne vindem produsul. A crescut pentru că a jucat mai mult, are calitate. Calitatea a avut-o mereu, de la juniorii Clujului. Înainte juca foarte puțin, nu i se dădeau minute. Trebuia să ai răbdare cu tinerii”, a declarat Gabi Răduță, la ProSport Live.

Valeriu Iftime, fascinat de Olimpiu Moruțan

Patronul lui FC Botoșani spune că Olimpiu Moruțan trebuie să evolueze pentru echipe mari ale Europei. Acesta susține că transferul lui Olimpiu Moruțan, în zona arabă, depinde de cât de mulțumit este Gigi Becali cu oferta pe care a primit-o pentru tânărul jucător.

„El trebuie să joace fotbal, trebuie la echipe mari. Dar îi trebuie timp pentru a ajunge să joace la o echipă mare. Eu am spus că nu mă interesează atât de mult banii pentru FC Botoșani, deși nu sunt meschin să spun ca nu mă interesează ca FC Botoșani să câștige niște bani.

Din păcate, nu avem doi-trei fotbaliști români care să facă performanță afară. Acum depinde și de domnul Becali cât este de mulțumit de ofertă. Eu cred că Moruțan este cam cel mai talentat număr 10 pe care l-a dat România, în ultimii zece ani”, a declarat Valeriu Iftime, la ProSport Live.

1.3 milioane de euro este cota lui Olimpiu Moruțan, conform transfermarkt.com

3 goluri și 10 pase decisive a dat Olimpiu Moruțan în 16 partide bifate pentru FCSB, în acest sezon

The post Gabi Răduță știe de ce forma lui Olimpiu Moruțan a „explodat”, în ultimul an, la FCSB: „Calitatea a avut-o mereu!” | EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă