Gabi Luncă a murit. Cântăreaţa de muzică populară a fost răpusă de Covid, după ce boala a evoluat neaşteptat

1 săptămână in urmă 1

Faimoasa cântăreaţă de muzică populară, Gabi Luncă, a murit, noaptea trecută, în urma infecţiei cu COVID-19. Interpreta de 82 de ani era internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Ilfov. Iniţial a dat semne că îşi revine, însă boala a luat o turnură neaşteptată. Moartea artistei a venit la mai puţin de 24 de ore după ce şi Nelu Ploieşteanu a fost răpus de coronavirus.

Cântăreaţa de muzică populară Gabi Luncă a murit Artista a fost răpusă de Covid, după ce boala a luat o turnură neaşteptată

Gabi Luncă s-a stins, ieri seară, în jurul orei 20:30. Fusese internată în urmă cu mai bine de două săptămâni la spitalul Matei Balş, din Capitală. A fost transferată apoi la Spitalul Judeţean Ilfov, unde i s-a găsit un loc la secţia de Terapie Intensivă. Starea ei părea că se ameliorează, însă boala s-a agravat în ultimele zile. Într-un mesaj pe Facebook, fiica artistei, Rebeca Onoriu, a spus că mama ei s-a reunit acum cu regretatul ei soţ, acordeonistul Ion Onoriu.

"După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem..."

Născută în 1938, într-o familie de muzicieni, Gabi Luncă şi-a început cariera la vârsta de 17 ani. Timp de patru decenii a fost una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară şi lăutărească din ţară. De la începutul anilor '90 a început să cânte muzică religioasă.

Gabi Luncă ar fi luat virusul de la o menajeră, potrivit familiei. Pe toată durata internării, artista a avut nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira. Moartea artistei a venit la mai puţin de 24 de ore după ce şi renumitul lăutar Nelu Ploieşteanu s-a stins pe un pat de spital.

Artistul, care refuza să creadă în virus, a continuat să cânte, în plin scenariu roşu, la un restaurant din Slănic Moldova. Apropiaţii spun că a început să se simtă rău după o petrecere de 8 martie.

În ciuda insistenţelor medicilor, maestrul a refuzat internarea, dar la nici 24 de ore, a ajuns din nou la spital. Avea o saturaţie de 50 la sută, iar plămânii erau afectaţi în proporţie de 70 la sută. Asta pe fondul unor probleme pulmonare mai vechi, provocate de fumat.

Nelu Ploieşteanu a murit cu un regret. Înainte să fie intubat, a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aprindă o lumânare la mormântul singurului său fiu, Mihăiţă, mort în urmă cu 3 ani.

Dan Negru: E o poveste absolut incredibilă. Băiatul lui, în copilărie, a rămas paralizat şi povestea nea Nelu, un medic i-a spus atunci: Lasă fereastra de la cameră deschisă, îl trage curentul pe copil, moare şi ai scăpat.

Ca o coincidenţă tristă, Nelu Ploieşteanu a murit la o săptămână după o altă cântăreaţă de muzică de petrecere. Catanga fusese şi ea diagnosticată cu COVID. Pentru că ultimul test COVID a fost negativ, Nelu Ploieşteanu va avea parte de slujbă religioasă. Va fi înmormântat duminică la Cimitirul Străuleşti 2, alături de fiul său.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

gabi lunca artist muzica populara nelu ploiesteanu cornelia catanga
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă