Gabi Luncă a fost înmormântată azi. Cine a condus-o pe ultimul drum, în prezența Poliției Române

1 lună in urmă 6

Artista de muzică lăutărească, Gabi Luncă, a fost înmormântată azi în cimitirul Dămăroaia, într-o ceremonie specială, care a inclus mai multe opriri pe traseul către cavoul din cimitirul bucureștean. A fost condusă pe ultimul drum de familie și lăutari.

Gabi Luncă a fost înmormântată azi

De altfel, o primă oprire a avut loc la sediul Televiziunii Publice, acolo unde a fost depus un portret al artistei, iar o altă oprire a fost în fața case sale. În plus, pe acest traseu, cortegiul funerar a fost însoțit de lăutari ce au interpretat melodii din repertoriul său. Însă din cauza precauțiilor sanitare în ce privește coronavirusul, nu s-a putut ține un priveghi clasic, dar ieri seară, la Romexpo, aproximativ 150 de persoane s-au recules în apropierea sicriului sigilat, în care a fost depus trupul artistei.

Conform familiei, ultima dorință a celei trecute în neființă a fost respectată. Prin urmare, copiii i-au achiziționat artistei un cavou chiar așa cum își dorea.

Amintim că Gabi Luncă a murit pe data de 2 aprilie 2021, după mai bine de două săptămâni petrecute pe secția de Terapie Intensivă a Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. Ea fusese infectată cu noul coronavirus. Vestea a fost dată de fiica sa, Rebeca Onoriu, dar și de Saveta Bogdan.

 ”Lumea artistică din România a mai pierdut încă o stea. Marea interpreta de muzica lautareasca Gabi Luncă, ne-a părăsit în această seară! Dumnezeu sa o odihnească în pace!”, a scris Saveta Bogdan pe Facebook.

”După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viata întreagă! O să ne revedem…”, a scris și fiica lui Gabi Luncă pe Facebook.

Despre Gabi Luncă

Gabi Luncă, pe numele real Elena Gabriela Onoriu, s-a născut la 16 octombrie 1938, în Vărbilău, Prahova, și a murit la data de 2 aprilie 2021. Ea a fost o cântăreață de muzică populară și lăutărească din România. Din anul 1992, aceasta a cântat numai muzică religioasă. Gabi Luncă a fost cetățean de onoare al comunelor Șiria (județul Arad) și Vărbilău (județul Prahova), dar a fost și misionară creștină, și filantroapă. Mai mulți artiști și-au exprimat regretul față de moartea lui Gabi Luncă, printre care și interpreta de muzică populară, Elena Merișoreanu.

”Nu pot să cred Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu și acum doamna Gabi. Am fost şocată când mi-aţi dat vestea. Câte inimi au bucurat oamenii aceștia, să aibă așa o moarte. Doar cei care nu cred, care țin măștile pe jos, poate că ar trebui să meargă o zi în spital să vadă cum stau oamenii ăia (n.r medicii) îmbrăcați și nu beau apă și nu merg la toaletă. Soțul meu a ieșit din spital și a zis că este îngrozitor pentru oamenii aceia care ne îngrijesc.

I-a luat Dumnezeu așa de repede. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace, să le facă drumul liniștit spre cer, că au făcut numai bine, au bucurat atâtea suflete pe pământul ăsta. Muzica lăutărească a stat pe mâine acestor oamenii în gâtul lor, în sufletele lor curate și dragi. Doamna Gabi era o persoană deosebită„, a spus Elena Merişoreanu, la Antena 3.

The post Gabi Luncă a fost înmormântată azi. Cine a condus-o pe ultimul drum, în prezența Poliției Române appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă