G4Media | Ultimele contracte ale primăriei în mandatul Gabrielei Firea: peste 23 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 6

4 luni in urmă 21


În plină campanie electorală, pe 14 și 16 septembrie 2020, Primăria Capitalei, condusă de primarul general Gabriela Firea, a atribuit 13 contracte în valoare de peste 23 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri din sectorul 6, potrivit SEAP, scrie G4Media.ro.


Potrivit sursei citate, banii s-au dus către familia lui Cristian Poteraș, către partenerii de business ai lui Mihai Gabriel Popescu, zis Mișu Pricopsitu, și către Mihai Leonard Rotaru, patronul Rotary Construcții.


Lista contractelor

14 septembrie 2020: patru contracte de peste 6 milioane de euro încheiate de Primăria Capitalei cu firma Rotary Construcții pentru reabilitarea termică a 11 blocuri din Sectorul 6. De notat că, la licitațiile pentru două loturi, a participat doar firma câștigătoare. Compania deținută de omul de afaceri Mihai Leonard Rotaru a intrat în insolvență la sfârșitul lunii iunie 2020.


14 septembrie 2020: trei contracte de peste 5,4 milioane de euro acordate de Primăria Capitalei firmei General Management Construction Group pentru reabilitarea a 17 blocuri din sectorul 6. Iarăși, la licitațiile pentru două loturi a participat doar firma câștigătoare.


Din acționariatul companiei a făcut parte, până în mai 2007, și Mihai Gabriel Popescu, zis Mișu Pricopsitu, fratele lui Dan Cristian Popescu, candidat susținut de PSD la Primăria Sectorului 2. Mihai Gabriel Popescu și unul dintre acționarii societății GMCG, Sorin Orlando Ionescu, au fost parteneri de afaceri în mai multe firme, chiar până în iunie 2016.


16 septembrie 2020: șase contracte de peste 12 milioane de euro acordate de Primăria Capitalei firmei Nemar-Edil Construct pentru reabilitarea termică a altor 17 blocuri din sectorul 6.


Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma îi aparține Alexandrei Elena-Manuela Grecu, 35 de ani, din Chiajna, și lui Denis-Ioan Poteraș, de 29 de ani, din București, sectorul 6.


Denis Poteraș este fiul lui Cristian Potreaș, ex-primarul PDL din sectorul 6, condamnat în 2015 la 8 ani de detenție pentru corupție. Cristian Poteraș a fost eliberat condiționat din pușcărie pe 2 iunie 2020.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă