G4Media: Șeful Jandarmeriei Române, urmărit penal de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare. Enescu:„Nu am primit nicio sesizare oficială”

2 months ago 8

Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române a declarat, sâmbătă, la Digi24 că nu a primit nicio sesizare de la DNA în dosarul în care el, dar și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA, pentru că au pontat sute de ore suplimentare de muncă în timpul stării de urgență.


UPDATE: 15:32:„Există un dosar penal la DNA înregistrat circa acum o lună de zile, ca urmare a vehiculării în spațiul public a unor informații cu privire la tema despre care ați vorbit dumneavoastră mai devreme. După cum cunoașteți în această etapă a procesului penal urmmărirea penală nu este publică, drept pentru care îmi revine obligația de rezervă cu privire la furnizarea de date și informații cu privire la acest dosar. Însă, vă confirm că în acest moment nu am primit nico solicitare oficială sau o citare din partea organului judiciar pentru a mă prezenta în fața acestora și vă asigur că în momentul în care aceasta va exista îi void a curs cu cea mai mare celeritate. Întrucât am interesul și personal și instituțional de a face lumină în acest ca și de a apăra imaginea instituției și reputația mea profesională”, a declarat Bogdan Enescu, sâmbătă, la Digi24.


DNA a fost sesizată de către Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne, în urma verificărilor din luna iulie. Au fost solictate atunci toate documentele oficiale privitoare la salariile încasate de şeful instituţiei, Bogdan Enescu, în perioada aprilie- iunie.


Astfel, după aproape două luni de controale, șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de „uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție”.


Prejudiciul este de peste 80.000 de lei

Cei 3 capi ai Jandarmeriei au fost citați pentru săptămâna viitoare la DNA în calitate de suspecți, au declarat pentru G4media.ro surse din MAI.


Potrivit acelorași surse, doar în cazul șefului
Jandarmeriei, Bogdan Enescu, prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei. El
și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a aproape 900 de ore suplimentare,
fără acordul șefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu.


Mai mult, actualul șef al Jandarmeriei ar fi aprobat plata unor ore suplimentare pentru 2018 și 2019 către foștii șefi ai Jandarmeriei, Cătălin Sindile și Constantin Florea.


Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Read Entire Article
Powered By Seo Tools