G4 Media: Cine sunt cei care au filat magistrați și jurnaliști în urmă cu un an. În peisaj apare și un fost ofițer SRI. Dosarul a fost clasat de procurorul DIICOT Fleckhammer

3 săptămâni in urmă 1

Din ordonanța de clasare a dosarului obținută de G4Media.ro rezultă că au fost cel puțin zece persoane implicate în operațiunea de filaj. Vizați de filajul prezentat la inițial de postul România TV și preluat apoi de publicațiile controlate de Radu Budeanu și Dan Andronic erau Horațiu Radu, pe atunci ajunct interimar al Parchetului General, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii Alex Costache și Cosmin Savu. Horațiu Radu a fost numit între timp secretar general la Ministerul Justiției.

Dosarul a fost clasat de procurorul Robert Fleckhammer, recent numit șef al unei secții din DIICOT. Victimele filajului au făcut însă plângere împotriva ordonanței de clasare, acuzând faptul că ancheta a fost efectuată superficial, că nu a verificat o serie de informații-cheie, dar că a ținut în schimb să se asigure că autorii filajului nu lucrează pentru vreunul dintre serviciile de informații și că acțiunea ar fi avut un caracter ”pur jurnalistic”, relatează G4 Media.

Din ordonanța de clasare a dosarului rezultă că au fost cel puțin zece persoane implicate în operațiunea de filaj, notează publicația.

Pe listă se află Dan Andrei Năstase, care s-a prezentat drept fotoreporter la publicațiile Can Can și Gândul, deținute de Radu Budeanu. Năstase a declarat în timpul anchetei că a fost însoțit de Dragoș Dumitru, Florin State, Cătălin Florin Guță, Alexandru Marius Ioniță și Elena Lorena Dobrică, care a condus mașina cu care împreună cu prietenul ei, Dan Andrei Năstase, s-au deplasat la restaurant pentru a executa filajul.

Pe lângă cele șase persoane de mai sus, la operațiunea de filaj a mai participat Vlad Eugen Dragomir, un fost polițist de frontieră, care s-a prezentat drept jurnalist angajat la firma WebEditing Developement SRL.

Dragomir la rândul său a precizat în timpul audierilor că a mai lucrat cu alți colegi, menționând alte trei nume: Adi, Ionuț și Grig, dar și că
a venit la restaurant cu o Skoda Octavia albă împrumutată de la prietenul său, Gabriel Ionuț Olaru, fost ofițer SRI.

Citește continuarea, pe G4 Media.

captură România TV

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă