Furtuna tropicală Mirinae va lovi Tokyo în ultima zi a Jocurilor Olimpice - Ce spun organizatorii

2 luni in urmă 14

Valuri provocate de furtuna tropicala Nepartak - imagine de arhivă Valuri provocate de furtuna tropicala Nepartak - imagine de arhivă

O nouă furtună tropicală este aşteptată să se abată asupra regiunii capitalei Tokyo duminică, 8 august, chiar în ultima zi a Jocurilor Olimpice. Anunțul a fost făcut de către organizatorii evenimentului, care nu au anunţat, însă, nicio modificare a programului competiţiilor.

VINERI, 06 AUGUST 2021, 13:34

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Agenţia meteorologică niponă a avertizat cu privire la riscul producerii de vânturi puternice, valuri mari, alunecări de teren şi inundaţii de-a lungul coastei de est de sâmbătă după-amiază până duminică, când se aşteaptă ca furtuna tropicală Mirinae să se abată asupra zonei capitalei, informează AFP și AccuWeather, preluate de Agerpres.

„Suntem ferm şi calm atenţi” la traiectoria furtunii, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Tokyo-2020, Masa Takaya.

„Este necesar să vă informăm obiectiv, pentru a putea evita orice reacţie exagerată”, a adăugat oficialul.

Reamintim că furtuna tropicală Nepartak, care a lovit Japonia săptămâna trecută, a forțat organizatorii Jocurilor Olimpice să amâne unele probe de canotaj şi de tir cu arcul.

Sezonul taifunurilor din Japonia durează din mai până în octombrie, atingând apogeul în lunile august şi septembrie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă