Furtuna a făcut ravagii în județele Harghita și Gorj. Acoperișuri,copaci și stâlpi doborâți de vânt

2 luni in urmă 22

Vijeliile fac ravagii în județele Harghita și Gorj. Foto arhivă Vijeliile fac ravagii în județele Harghita și Gorj. Foto arhivă

Vijelia a făcut ravagii în județele Harghita și Gorj. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sau pe liniile electrice în mai multe zone ale celor două judeţe.

JOI, 05 AUGUST 2021, 22:45

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sau pe liniile electrice în mai multe zone ale judeţului, echipele de drumari sau cele ale distribuitorului de energie intervenind pentru rezolvarea problemelor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, un copac a căzut pe carosabil pe DN 13A, care leagă municipiul Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens. La faţa locului se află un echipaj al Secţiei Drumuri Naţionale, pentru degajarea şoselei şi un echipaj de poliţie, pentru dirijarea traficului.

De asemenea, un copac a căzut pe liniile de medie tensiune în oraşul Bălan, o situaţie similară fiind înregistrată şi în localitatea Sâncrai, unde un cablu electric a fost rupt.

În ambele situaţii, echipele distribuitorului de energie electrică se află la faţa locului, pentru remedierea defecţiunilor.

ISU Harghita a mai anunţat că un arbore a fost lovit de fulger şi a luat foc în Frumoasa, pentru stingerea incendiului intervenind pompierii serviciului voluntar din localitate.

Judeţul Harghita se află sub incidenţa unui cod portocaliu meteo, până vineri dimineaţă fiind prognozate descărcări electrice, vânt de până la 100 km/h, averse, care pot ajunge până la 60 l/mp şi grindină.

Joi seara a fost emis şi un cod roşu meteo, ce a vizat localităţile Şimoneşti, Atid, Avrămeşti şi Săcel, fiind prognozate averse, vânt peste 100 km/h, grindină şi descărcări electrice. Locuitorii din zonele respective au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Gorj: Copaci, acoperişuri şi stâlpi de curent - doborâţi de vijelie

Pompierii au intervenit joi seară în mai multe localităţi din judeţul Gorj unde au fost semnalate situaţii de urgenţă generate de vântul puternic.

Potrivit ISU Gorj, echipajele de pompieri au intervenit în municipiul Târgu-Jiu şi în localităţile Novaci, Pociovaliştea, Baia de Fier, Crasna, Muşeteşti, Bumbeşti Pitic, Scoarţa, Bălăneşti, Leleşti şi Tismana.

Intervenţiile au fost la acoperişuri căzute, copaci, cabluri de curent şi stâlpi de curent căzuţi pe carosabil.

La Baia de Fier un copac s-a prăbuşit pe carosabil şi şoferul unui autovehicul a intrat în acesta, deoarece nu a reuşit să oprească la timp maşina. Nu sunt victime, a precizat ISU Gorj. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă