Furia naturii, dezlănţuită în Mexic. Ţara afectată de un seism de 7 şi de inundaţii: bilanţul morţilor creşte de o oră la alta

1 lună in urmă 26

Cutremur devastator în Mexic. Seismul, de magnitudine 7 pe scara Richter, a avut loc în urmă cu câteva ore. Epicentrul a fost situat în apropierea marelui port Acapulco, de pe coasta Pacificului, dar seismul a fost resimţit puternic şi în capitala ţării, la peste 300 de kilometri distanţă. În plus, centrul ţării este acaparat de inundaţii. 17 pacienţi au murit după ce spitalul în care se aflau a fost lovit de viitură.

Forţa cutremurului a fost surprinsă de mai multe camere de supraveghere din Acapulco, aflat la 17 kilometri de epicentru. Mai multe ziduri s-au prăbuşit şi au avut loc şi mai multe alunecări de teren. Serviciile de urgenţă sunt în alertă, mai ales că seismul a fost urmat de câteva replici puternice. La Ciudad de Mexico, cutremurul a fost resimţit aproape un minut. Localnicii fuseseră avertizaţi, cu câteva secunde mai devreme, de sistemul de alarmă seismică, aşa că mulţi dintre ei au avut timp să evacueze clădirile mai fragile. Seismul a întrerupt şi un meci de lupte, sport foarte popular în Mexic, şi i-a înspăimântat atât pe sportivi cât şi pe spectatori. Fulgerele care însoţesc seismele majore i-au alarmat şi mai mult pe locuitorii capitalei.

În tot acest timp, Mexic se confrunta cu fenomene extreme. Precipitaţiile abundente au inundat statul Hidalgo din centrul ţării. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi după ce spitalul în care se aflau a fost afectat de viitură. Din păcate, pentru mai mulţi oameni, nu s-a putut face nimic. Iar bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă