Funeraliile printului Philip au fost urmarite, sambata, de mai mult de 13 milioane de telespectatori din Marea Britanie VIDEO

2 săptămâni in urmă 10

Funeraliile printului Philip, duce de Edinburgh si sotul reginei Elizabeth II timp de 73 de ani, au fost urmarite sambata de mai mult de 13 milioane de telespectatori din Marea Britanie.

Slujba religioasa de o ora a fost urmarita de 11 milioane de oameni la BBC, de 2,1 milioane - la ITV, si de aproximativ 450.000 - pe Sky.

Cifrele sunt preliminare si vizeaza intervalul orar 15:00 - 16:00 BST.

Ceremonia de la Castelul Windsor a fost transmisa la radio si pe cateva canale de YouTube.

Pe platforma video, streaming-ul BBC a inregistrat 7,5 milioane de vizionari pana duminica dimineata.

Nu au fost comunicate cifrele pentru live streaming-ul de pe canalul The Royal Family, dar duminica acesta era al treilea in lista trending.

Un program separat difuzat de BBC Two sambata seara, cu imagini din timpul ceremoniei, a fost urmarit de 1,31 de milioane de telespectatori.

In 2002, mai mult de 10 milioane de persoane din Marea Britanie au urmarit funeraliile reginei-mama Elizabeth, desi acea ceremonie a avut loc intr-o marti.

In 1997, funeraliile printesei Diana au fost urmarite de 31 de milioane de telespectatori, un record de audienta.

Sambata, serviciul religios a avut loc intr-un cadrul restrans, cu doar 30 de participanti, din cauza pandemiei. Regina a stat singura in Capela St. George de la Castelul Windsor, iar la ceremonie au participat toti copiii ei si ai ducelui de Edinburgh si, intre altii, printii William si Harry.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă