Funcționar din 1992. A fost „expert” prin mai toate ministerele. De la turism la transporturi, iar acum la energie

2 luni in urmă 82

Carmen Moraru este funcționar public din 1992. Foto/economica Carmen Moraru este funcționar public din 1992. Foto/economica

O funcționară a fost mutată, de-a lungul anilor, prin toate ministrerele, în funcție de posturile disponibile. Astfel, ea arată că se pricepe la toate, de la turism, transporturi, iar acum, la energie.

VINERI, 06 AUGUST 2021, 13:37

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

O fostă apropiată a Elenei Udrea și implicată în gala Bute a fost numită secretar general adjunct la Ministerul Energiei. Carmen Moraru a părăsit, astfel, poziția echivalentă de la Fondurile Europene, unde fusese, anterior, secretar de stat. 

Conform jurnaliștilor de la economica.net, ea a fost un om de încredere al Elenei Udrea în organizarea celebrei gale Bute. Ar fi fost martor în dosarul DNA și le-a furnizat anchetatorilor informații despre circuitul banilor.

Ea ar fi făcut chiar parte din Comisia de negociere care a atribuit contractul pentru acest eveniment. Ulterior, Carmen Moraru a fost angajată de Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor, ca director peste Direcția de verificare a corectitudinii folosirii banilor europeni.

Conform CV-ului sau, ea lucrează în administrația centrală din 1992.

Virgil Guran, liderul senatorilor PNL, a declarat, la REALITATEA PLUS, că Moraru, în pofida numeroaselor sale mutări pe le diverse ministere, domeniul său de competență îl reprezintă fondurile europene.

„Referitor la Carmen Moraru, ea se pricepe foarte bine la fonduri europene. Ar trebui făcută o reformă, pentru că nu sunt eficiente instituțiile statului. Este deranjant, pentru unii, atunci când treci la reforme. Dar altfel, nu va mai rezista mult timp țara noastră. Conform algoritmului politic, acel portofoliu revenea celor de la USRPLUS. Este clar poentru toată lumea. Sunt aceste funcții politice, cele de secretar de stat și subsecretar de stat, atribuite pe criterii politice. Este legal și normal. Totuși, un om e vinovat numai atunci când se dovedește. Până nu e condamnat definitiv, nu este penal. Și mie mi s-a făcut o plângere penală, dar voi române alături de Orban până la capăt”, a declarat Guran.

Dumitru Coarnă, deputat PSD, acuză că DNA este folosit ca armă politică împotriva celor care se opun uneia dintre taberele din PNL.

„Interesele lor politice sunt de natură penală. Uitați-vă ce penali au în funcție. Liderul liberal de la Proahova, cel de la Teleorman, sunt trecuți în spatele lui Cîțu cu dosar penal. Când era PSD, era foarte mare zarvă. Penalii lor se pare că sunt altfel, față de cei de la PSD. Ar trebui să stabilim că nu trebui să vină în funcții publice oameni cu probleme penale. Totuși, DNA folosește dosare pentru șantaj la oameni din PNL”, conchide Coarnă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă