Fritz le cere timișorenilor să-și depună CV-ul pentru a fi desemnați de primărie în consiliile de administrație ale școlilor

2 luni in urmă 2

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le cere timișorenilor să-și depună CV-ul pentru a fi desemnați de primărie în consiliile de administrație ale școlilor.

Termenul pentru pe depunerea CV-urilor este 21 februarie, ora 23:59, iar doritorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Anunțul lui Dominic Fritz:

V-ați întrebat vreodată cine hotărăște care e nevoia de finanțare pentru o școală? Cine aprobă programa și orarul? Cine organizează concursul de angajare pentru conducerea școlii și atâtea altele ce schimba considerabil direcția unei școli?
Consiliul de administrație. Fiecare grădiniță, școală, liceu are un consiliu de administrație, iar în acel consiliu de administrație primarul are responsabilitatea de a-și desemna un reprezentant al său, alături de reprezentanții cadrelor didactice, părinților și ai Consiliului Local Timișoara.

Părinții și profesorii mi-au spus că, până acum, reprezentanții primarului nu s-au implicat în rezolvarea problemelor școlilor și nici nu au contribuit cu idei noi. De aceea schimbăm modul de numire pentru reprezentanții primarului și vrem sa vă dăm vouă, timișorenilor, un rol mai important în conducerea școlilor.

📌Obiectivul nostru este să atragem și să implicăm în consiliile de administrație timișoreni preocupați de educație, cu experiențe diverse și care sunt motivați să ia decizii curajoase în beneficiul copiilor. Vrem să deschidem administrarea școlilor spre timișoreni – a tuturor școlilor, fără discriminare, din Plopi până în Freidorf și în Lipovei.

Vreau să fac echipă cu voi.

Avem nevoie de:
✅ pasiune pentru educația copiilor;
✅ dorința de a participa la reformă;
✅ gândire înțeleaptă, dar și creativă;
✅ vreo 2-4 ore pe lună de muncă voluntară (neremunerată).

Atenție, nu poți fi membru în consiliul de administrație al grădiniței sau școlii unde merge copilul sau nepotul. Dar poți fi membru în consiliul de administrație al grădiniței sau școlii unde <a mers> copilul sau unde ai mers chiar tu, ca elev/ă, și de care încă te simți atașat/ă. Sau poate e grădinița de pe strada pe care locuiești. Sau un liceu vocațional la care simți că pot contribui cu perspectiva ta profesională, pentru a-l duce la următorul nivel.

Vă invit să vă depuneți candidaturile până în data de 21 februarie, ora 23:59. Acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, pe baza unei metodologii și a unei grile standard.

Mai multe informații pe comunitate.primariatm.ro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă