Frigănele pufoase, ca la mama acasă! Rețeta secretă a gospodinelor iscusite

2 săptămâni in urmă 14

Cum faci frigănele pufoase, ca la mama acasă și care este rețeta secretă a gospodinelor iscusite. Frigănelele sunt o alternativă ușoară și delicioasă la micul dejun, și se prepară cu puține ingrediente. Ca să-ți iasă perfecte, trebuie să ții cont de câteva aspecte care țin de modul de preparare.

Cum prepari frigănele pufoase, ca la mama acasă

Dacă vrei să prepari un mic dejun doar din frigănele, ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum: 500 ml lapte, 2 ouă, 50 g zahăr, 2 linguri zahăr vanilinat, 150 g unt, 8-10 felii de pâine, zahăr pudră pentru servit.

Mod de preparare

Se pun ouăle într-un vas, alături de cele două tipuri de zahăr și se amestecă cu telul. Apoi, se toarnă laptele și se amestecă, după care se poate adăuga, eventual, esență, în funcție de gust. Se trec feliile de pâine prin lapte și se pun la prăjit în untul topit. Se scot frigănelele și se presară cu zahăr pudră. Se consumă rapid.

Pentru a prepara aceste frigănele, mai trebuie să ții cont și de anumite sfaturi. Ele se pot face și picante, dacă în loc de zahăr și vanilie se adaugă în lapte sare și piper. După preferințe, în compoziția aceasta se mai poate adăuga brânza sărată de oaie, dar și puțin mărar tocat foarte mărunt.

Câteva secrete ale frigănelelor

Feliile de pâine pe care le tai trebuie neapărat să fie mai groase, și nu subțiri. Se poate folosi și baghetă sau franzelă, cu condiția ca ele să nu fie proaspete, ci vechi de măcar de o zi sau poate chiar de două zile. Pâinea poate fi albă, semi sau integrală, cu sau fără coajă. Coaja ajută la „stabilitatea” preparatului. Mai este necesar și lapte rece, dar și de câteva ouă bătute cu sare.

Se prăjește pâinea la grill pentru a fi crocantă la exterior și perfect rumenită pe ambele părți. Se adaugă un plic de zahăr vanilat sau o lingură de esență de vanilie în ouăle bătute.

Trucul acesta conferă o aromă deosebită desertului. Dacă folosești sirop de arțar, se alege unul de calitate, ce nu conține sirop de porumb sau colorant caramel. Siropul de arțar original este produs din sevă concentrată din zahărul arțarului, iar dacă are o culoare mai închisă, el are o aromă mai intensă și este de înaltă calitate.

Frigănelele pot fi preparate oricând ca mic dejun sau ca desert, fiind o alternativă gustoasă la multe dintre alte preparate.

The post Frigănele pufoase, ca la mama acasă! Rețeta secretă a gospodinelor iscusite appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă