FRF, mesaj după anunțul lui Mirel Rădoi: "Nu e o hotărâre definitivă! Să nu mai folosească strategiile astea"

1 săptămână in urmă 15

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

FRF, mesaj după anunțul lui Mirel Rădoi: "Nu e o hotărâre definitivă! Să nu mai folosească strategiile astea"

FRF, prin vocea lui Mihai Stoichiță și Aurel Țicleanu, membri în Comisia Tehnică, speră ca Mirel Rădoi să se răzgândească și să accepte o prelungire a contractului. 

Stoichiță, director tehnic la FRF, pare destul de relaxat în privința situației selecționerului, glumind în momentul în care a povestit cum a primit anunțul lui Mirel Rădoi.

"Bomba poate fi dezamorsată, stați liniștiți, nu e o hotărâre definitivă. Mirel era într-un moment în care a refulat, după tot ce a pățit în ultimele perioade. Cine știe, aseară, bucuria extremă l-a împins să facă acest lucru. Poziția Federației e foarte clară - vom discuta cu el pentru că Federația își dorește să rămână.

Dorim în continuare o colaborare cu Mirel, e păcat dacă pleacă. A reușit să creeze un grup, care într-un an-doi va fi extrem de puternic, mulți sunt încă copii. Eu zic că o să avem o echipă bună.

Existau niște discuții, dar nu era vorba de ceva definitiv. Eu cred că suntem în stare să gestionăm această situație. Da, m-a surprins, normal. Am fost în vestiar, l-am pupat, l-am felicitat, iar când am ajuns acasă era să fac un puseu de tensiune când am văzut la televizor. Să nu mai folosească strategiile astea, că mă lasă inima (n.r - râde)", a spus Mihai Stoichiță, după meciul România U18 - Turcia 18 1-0, din Turneul celor Patru Națiuni.

Ședință Burleanu - Rădoi, după ce selecționerul a anunțat că pleacă. Planul pus la cale de FRF

Directorul tehnic Mihai Stoichiță și președintele Răzvan Burleanu vor avea o ședință cu Mirel Rădoi în care FRF va încerca să îl convingă pe selecționer să rămână la echipa națională și la meciurile de baraj, în cazul în care tricolorii vor obține calificarea.

Stoichiță crede că Rădoi va reveni asupra deciziei și va accepta prelungirea contractului de la echipa națională, în ciuda faptului că Mirel a spus că nimic nu îl mai poate întoarce din drum.

"Există și geniști în Federație care pot să dezamorseze bombele astea, dar revenind la declarația lui Mirel, până la ultimele două jocuri din sezonul ăsta avem timp să stăm, să discutăm, să analizăm tot. Mirel va avea o întâlnire cu președintele, cu mine și vom pune la punct anumite lucruri. Orice lucru se poate întoarce.

Nu vreau să dezvolt subiectul, o să avem timp destul. Cel mai bun lucru acum e să așteptăm să ne întâlnim și încet-încet încercăm să revenim la normal. Dorința Federației e de a continua cu el. Vom sta față în față, Mirel e un tip puternic, un caracter foarte puternic. Am vorbit aseară cu Mirel, după meci, dar după anunț nu am discutat.

Reacțiile sunt imprevizibile uneori. Probabil că și el a trăit în tensiune mare, știți ce i s-a întâmplat de-a lungul timpului la naționala, criticile aduse. Toate se adună. Asta este, mai ai și astfel de reacții. Eu cred că va reveni la sentimente mai bune și va continua la echipa națională. Meritul e al lui la ce s-a întâmplat în ultima vreme, la atmosfera, la dorința jucătorilor, echipa seamănă cu el, o echipă de luptători.

Trebuie să ne lăsați să vorbească președintele cu el, să vorbesc și eu cu el. Poate e un joc psihologic pe care îl face Mirel. E foarte important ca Mirel să-i capaciteze ca până acum. Poate jocurile au avut această diferență de agresivitate, de determinare, de dorință de a juca în România. Eu cred că putem să-l întoarcem pe Mirel, asta e dorința Federației", a spus Stoichiță, la emisiunea Liga Digisport

Stoichiță a dezvăluit că FRF plănuiește să îi ofere un nou contract lui Rădoi, care să acopere următoarea campanie de calificarea, cea pentru EURO 2024: "Nu îl iei doar pentru două meciuri (n.r - cele de baraj). Eu cred, la fel ca președintele, că o nouă campanie ar trebui inclusă. Obiectivul de acum a fost calificarea la baraj, a spus-o și Mirel aseară".

Etichete: romania , echipa nationala , mihai stoichita , mirel radoi , preliminarii cm 2022
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă