FRF, clauză anti – Becali: „Să se interzică orice formă de imixtiune a celor din conducere, să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă”

2 luni in urmă 32

Gigi Becali a anunțat că și la 90 de ani el va fi cel care va dicta schimbările și primul 11 la FCSB. Mircea Rădulescu, fostul șef al Școlii de Antrenori, propune ca FRF să intervină și să facă un contract – cadru pentru antrenori.

În acordul respectiv trebuie să fie clauze prin care „să se interzică orice formă de imixtiune a celor din conducere, să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă”.

Mai mult, Mircea Rădulescu specifică faptul că un patron, în cazul de față Gigi Becali, să nu poată încheia o înțelegere separată, prin care să aibă dreptul de a alcătui echipa de bază, să impună anumiți jucători sau să efectueze schimbările din teren.

FRF, clauză anti – Becali: „Să se interzică orice formă de imixtiune a celor din conducere, să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă”

Pe banca FCSB e acum Dinu Todoran. Antrenorul a dat replica după ce Gigi Becali a anunțat că el face schimbările în echipă.

În meciul cu UTA s-a produs un moment halucinant: trei fotbalişti de la FCSB au fost înlocuiți în minutul 34.

„Săracu’ Todoran – zic săracu’ pentru că îl văd cum se chinuie când vine la interviuri -, n-a rezistat tentației de a merge la un club atât de mare și a acceptat orice. L-a furat peisajul și acum e nevoit să înghită toate glumele, ironiile și criticile care apar zilnic, pe bună dreptate, la adresa lui. Avem, practic, o premieră, un antrenor care recunoaște deschis că acceptă orice. E total anormal.

Cred că doar Federația poate interveni. Și o poate face prin două pârghii. O soluție ar fi prin intermediul selecționerului, pentru care FCSB ar trebui să fie club prioritar. Rădoi sau cel care va veni după el ar trebui să discute cu Becali, cu cei de la FCSB și să încerce să-i determine să lase antrenorii să lucreze cu jucătorii. Dacă nu merg pregătiți la națională, toată lumea are de pierdut, inclusiv Gigi. Asta e o variantă.

O alta ar putea să fie decisă de Stoichiță și de Comisia lui Tehnică. Să propună un contract – cadru al antrenorilor, obligatoriu pentru orice club, în care să se prevadă clauze de reziliere în funcție de salariu, să se interzică orice formă de imixtiune a celor din conducere, să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă.

Becali n-ar putea să încheie un alt contract, care să nu conțină aceste prevederi, care pot fi explicite: alcătuirea primului 11, schimbările, antrenamentele să fie exclusiv de datoria antrenorului principal” a explicat Mircea Rădulescu, potrivit GSP.

Mircea Rădulescu mai precizează: „Becali spune că sunt banii lui, clubul lui și poate să facă ce vrea acolo. Așa e, dar FCSB s-a afiliat la FRF, a semnat că respectă Statutul Federației, deci respectă regulamentele pe care le face FRF. Dacă în fotbalul românesc nu merge cu vorba bună, atunci să introducem legi care să împiedice președinții și proprietarii să mai calce în picioare antrenorii!

Sunt absolut convins că dacă la antrenament la FCSB un jucător are un act de indisciplină și antrenorul intervine mai dur, acel fotbalist nu e foarte interesat de poziția tehnicianului fiindcă știe că acesta nu va avea ultimul cuvânt în luarea unei decizii, iar o astfel de situație e de neacceptat din punctul de vedere al ierarhiilor care trebuie respectate la un club de fotbal”.

The post FRF, clauză anti – Becali: „Să se interzică orice formă de imixtiune a celor din conducere, să se prevadă despăgubiri dacă antrenorul nu e lăsat să aibă mână liberă” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă