Fregată americană, distrusă de o torpilă. US Navy a făcut publice imaginile de excepţie VIDEO

1 lună in urmă 13

În timpul manevrelor din cadrul Sink Exercise (SINKEX) desfășurat de US Navy în prima jumătate a lunii august în largul Insulelor Hawaii, submarinul USS Chicago a tras o torpilă Mk 48 asupra fregatei scoase din funcțiune Ingraham folosită ca țintă, rupând-o practic în două. Un videoclip a fost postat pe YouTube chiar de către marina americană.

O parte din exercițiile SINKEX s-au concentrat pe demonstrarea diferitelor capabilități de lovituri pe distanțe lungi,  pe care US Navy și pușcașii marini le folosesc deja sau sunt în proces de punere în funcțiune.

Prima parte a videoclipului prezintă diverse sisteme de arme utilizate în timpul exercițiilor, inclusiv avioane de patrulare maritimă P-8A Poseidon și avioane de vânătoare F / A-18C / D Hornet înarmate cu rachete anti-navă AGM-84D Harpoon, sau Sistemul NMESIS care lansează racheta de croazieră Naval Strike Missile (NSM).

Citeşte şi US Navy a deschis foc de avertisment împotriva unui convoi cu 12 nave iraniene

Potrivit presei, pe 15 august, fregata a fost atacată mai întâi de diferite rachete, după care o torpilă Mark 48 (Mk 48) a fost trasă de USS Chicago. După această ultimă lovitură, fregata s-a rupt în două și s-a scufundat.

Fregatele din clasa Oliver Hazard Perry au fost construite începând din anii 1970. Sunt încă în funcțiune cu navele din mai multe țări, inclusiv Turcia, Australia, Egipt și Polonia. Ingraham, ultima navă din această clasă construită, a fost dezafectată în 2015. La rândul său, USS Chicago este cel mai vechi submarin din clasa Los Angeles al marinei SUA aflat în serviciu în prezent, după dezafectarea USS Olympia din februarie.

Citeşte şi Rusia avertizează că va bombarda navele britanice care se vor mai apropia de Crimeea. „Nicio opţiune nu poate fi exclusă!”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă