Fraudă de 32 milioane de dolari la telefon. O bunicuță de 90 de ani din Hong Kong a căzut victimă

3 săptămâni in urmă 12

De Monica Palade.
Publicat: 21.04.2021, 14:21.
Actualizat: 21.04.2021, 14:21

O bunicuță de 90 de ani din Hong Kong a fost înșelată cu 32 de milioane de dolari. Femeia milionară a fost păcălită prin telefon, de către infractori care s-au dat drept oficiali chinezi din securitatea publică.

Fraudă de 32 milioane de dolari la telefon. O bunicuță de 90 de ani din Hong Kong a căzut victimă

Profimedia

Femeii i s-a spus că este victima unui furt de identitate și trebuie să își transfere banii într-un cont sigur aparținând lor. Câteva zile mai târziu, bătrânica s-a trezit cu o persoană la ea acasă, care i-a dat un telefon mobil și o cartelă SIM pentru ca femeia să țină legătura cu „agenții de securitate”.

Într-un final, milionara a fost convinsă să facă 11 transferuri bancare, în valoare de 32 de milioane de dolari.

Nu este singurul caz

Adevărul a ieșit la iveală, după ce asistenta femeii și-a dat seama că ceva nu este în regulă. Angajata a contactat-o pe fiica vârstnicei, care a alertat poliția. Oamenii legii au arestat un tânăr de 19 ani, care ulterior a fost eliberat pe cauțiune.

Hong Kong are una dintre cele mai mari concentrații de miliardari din lume, mulți dintre ei vârstnici. Anul trecut, o femeie în vârstă de 65 de ani din Hong Kong a fost înșelată cu 10 milioane de dolari după o schemă similară.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă