Fratele unuia dintre ostaticii uciși, mărturii tulburătoare: „I-am auzit glasul fratelui meu când țipa... Polițiștii stăteau la vorbe”

2 luni in urmă 1

Tragedie OneștiTragedie Onești
Tragedie OneștiTragedie Onești

Fratele unuia dintre ostaticii măcelăriți de criminalul de la Onești a declarat, marți, la locul tragediei, că polițiștii nu au fost pregătiți să intervină. Mai mult, acesta a spus că i-a auzit vocea fratelui său când țipa după ajutor, în timp ce polițiștii erau confuzi în aplicarea procedurii în astfel de cazuri.

MARŢI, 02 MARTIE 2021, 10:18

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„Din câte am înțeles, au fost trimiși de la combinatul chimic, unde lucrau ei, au fost trimiși să lucreze ca electricieni în apartament. Nu știu ce căutau ei acolo, că nu aveau ce căuta să lucreze într-un apartament. Părerea mea. Au fost trimiși la lucrare, am aflat și eu pe la ora 2 jumătate ce s-a întâmplat. M-am urcat în mașină, am venit fuga, am ajuns aici, am încercat să vorbesc cu cineva. Până la urmă un polițist s-a recomandat ca fiind șeful Poliției și mi-a spus situația. Am întrebat cine este omul ăsta, ce a făcut... mi-a spus: stați liniștit, nu are antecedente, e totul în regulă.

Am încercat să stau calm, am așteptat. Cred că după vreo oră după ce am fost eu aici, pe la 2 și ceva 3, au venit și trupele de intervenție. Au venit și stăteau la vorbe. Eu eram lângă ei, stateau la 5 scări distanță. Ei stateau la vorbe și când au fost început să țipe băieții, eu i-am auzit... glasul fratelui meu, imediat am încercat să fug, din instinct... Ei au început să plece trei încolo, doi înapoi, au uitat scutul... îi auzeam cum discută. Nu îmi venea să cred cât de nepregătiți au fost. Dacă erau aici pe colțul blocului, imediat urcau până la etajul 3, dacă stateau cu totul pregătit. Am zis să stau cât mai departe, să nu mă vadă fratele meu, să facă vreo criză. Și am zis: sunteți profesioniști, faceți-vă treaba. Se pare că nu au fost așa profesioniști. Te-ai fi așteptat să facă și ei ceva cum trebuie. Adică, doi ostatici și doi oameni morți. Ei ziceau, că i-am auzit: stați, mă, liniștiți, că omul cedează, erau prea calmi polițiștii. Nu așa se face. Au strigat ajutor, dar vă fați seama, dacă omil are un cuțit în mână... într-un minut are timp să facă treaba. Măcar unul dintre ei dacă rămânea în viață... vorbim de vieți de oameni. Dcaă erau pregătiți, urcau în 30 de secunde. Nu au fost. Toți cer pensii speciale, toți vor salarii mărite, dar de pregătiți nu e niciunul pregătit”, a spus fratele uneia dintre victime.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă