Fratele lui Navalnîi, condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Motivul: Incitare la încălcarea restricţiilor anti-COVID

2 luni in urmă 57

Un tribunal rus l-a condamnat vineri pe fratele opozantului Aleksei Navalnîi la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor la încălcarea restricţiilor anti-COVID-19, a anunţat avocatul său Nikos Paraskevov pe Twitter, scrie Reuters.

Oleg Navalnîi a fost reţinut în ianuarie ca parte a unei represiuni largi împotriva aliaţilor fratelui său. El a fost iniţial plasat în arest la domiciliu pentru încălcarea restricţiilor anti-COVID-19 înainte ca termenii detenţiei sale să fie relaxaţi.


Судья Кузнецов огласил приговор. Олег Навальный признан виновным в подстрекательстве по ч. 1 ст. 236 УК РФ и приговорён к одному году лишения свободы условно с испытательным сроком один год. pic.twitter.com/OOHtlYd3uj

— Nikos Paraskevov (@Paraskevov_N) August 6, 2021

Mai mulţi aliaţi ai lui Navalnîi, cel mai vocal critic al preşedintelui Vladimir Putin în Rusia, s-au confruntat cu acuzaţii similare.

Aliata lui Navalnîi, Liubov Sobol, a fost condamnată săptămâna aceasta la un an şi jumătate de restricții asemănătoarea eliberării condiționate după ce o instanţă a găsit-o vinovată de aceeaşi infracţiune.

Aleksei Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate, într-un caz de delapidare despre care el spune că este nefondat. Aliaţii lui Navalnîi acuză autorităţile de utilizare a sistemului judiciar pentru a reduce la tăcere vocile disidente înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă