Fratele lui Navalnîi, condamnat la închisoare pentru incitare la încălcarea restricţiilor anti-COVID

2 luni in urmă 15

Un tribunal rus l-a condamnat vineri, 6 august, pe fratele criticului Kremlinului Aleksei Navalnîi la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor să încalce restricţiile anti-COVID-19, a anunţat avocatul său Nikos Paraskevov pe Twitter, citat de Reuters.

Oleg Navalnîi a fost reţinut în ianuarie ca parte a unei represiuni largi împotriva aliaţilor fratelui său. El a fost plasat iniţial în arest la domiciliu pentru ignorarea în mod deschis a restricţiilor anti-COVID-19 înainte ca termenii detenţiei sale să fie relaxaţi.

Mai mulţi aliaţi ai lui Navalnîi, cel mai vocal critic al preşedintelui Vladimir Putin în Rusia, s-au confruntat cu acuzaţii similare.

Aliata lui Navalnîi, Liubov Sobol, a fost condamnată în această săptămâna la un an şi jumătate de libertate supravegheată după ce o instanţă a găsit-o vinovată de aceeaşi infracţiune.

Aleksei Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate, într-un caz de delapidare despre care el spune că a fost inventat. Aliaţii lui Navalnîi acuză autorităţile de utilizare a sistemului judiciar pentru a reduce la tăcere vocile disidente înainte de alegerile parlamentare din septembrie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă