Fratele lui Aleksei Navalnîi, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru incitare la încălcarea restricțiilor anti-COVID-19

2 luni in urmă 36

Un tribunal din Rusia l-a condamnat vineri pe fratele opozantului și criticului Kremlinului, Alexei Navalnîi la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor să încalce restricţiile anti-COVID-19, a transmis avocatul său, Nikos Paraskevov, într-o postare pe Twitter.

În luna ianuarie, Oleg Navalnîi a fost reținut ca parte a unei largi represiuni împotriva aliaților fratelui său, relatează Reuters. Inițial, acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru ignorarea restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Ulterior, termenii detenției sale au fost relaxați.

Cu acuzații similare s-au confruntat mai mulți aliați ai lui Navalnîi, cel mai vocal critic al președintelui rus Vladimir Putin.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, o altă aliată a lui Aleksei Navalnîi, Liubov Sobol, a fost condamnată la un an și jumătate de libertate supravegheată după ce o instanță a găsit-o vinovată de aceeași infracțiune ca Oleg Navalnîi.

În prezent, Aleksei Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate, într-un caz de delapidare despre care el spune că a fost inventat. Aliaţii lui Navalnîi acuză autorităţile de utilizare a sistemului judiciar pentru a reduce la tăcere vocile disidente înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Sursa foto: Twitter/ @kszamu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă