Fratele lui Aleksei Navalnîi, condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Ce acuzații i se aduc

2 luni in urmă 19

Oleg Navalnîi, fratele opozantului rus aflat în închisoare, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat vineri la un an de închisoare cu suspendare, acuzat de incitarea oamenilor să încalce restricţiile anti-COVID-19, după ce a organizat protestele masive care au avut loc în Rusia în ianuarie față de arestarea fratelui său imediat după ce a revenit în țară, potrivit The Moscow Times.

Oleg Navalnîi a fost reţinut în ianuarie, în urma protestelor neautorizate. El a fost plasat iniţial în arest la domiciliu pentru ignorarea în mod deschis a restricţiilor anti-COVID-19 înainte ca termenii detenţiei sale să fie relaxaţi.

Mai mulţi aliaţi ai lui Navalnîi s-au confruntat cu acuzaţii similare.

Aliata lui Navalnîi, Liubov Sobol, a fost condamnată joi la un an şi jumătate de libertate supravegheată după ce o instanţă a găsit-o vinovată de aceeaşi infracţiune.

Alexei Navalnîi a fost arestat pe aeroport la revenirea în Rusia după ce s-a tratat în Germania, după ce a fost otrăvit cu Noviciok. Kremlinul a respins orice implicare, în ciuda rezultatelor a trei laboratoare din Vest care au atestat folosirea Noviciok.

El a fost ulterior condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare pentru că ar fi încălcat termenii controlului judiciar, după o sentință cu suspendare din 2014, pe care el a catalogat-o drept manevră politică.

Ulterior, Rusia a continuat represiunea prin blocarea activităților organizațiilor lui Alexei Navalnîi și declararea lor drept „extremiste”, iar mii de persoane care au ieșit în stradă pentru a protesta au fost arestate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă