Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost reținut de poliția rusă, într-o anchetă privind nerespectarea „normelor sanitare”

1 lună in urmă 15


După ce i-a percheziționat apartamentul din Moscova, poliţia rusă l-a reţinut miercuri și pe Oleg Navalnîi, fratele disidentului Aleksei Navalnîi, într-o anchetă care vizează încălcarea „normelor sanitare”, transmite Reuters, citată de G4Media.ro.


Poliția rusă a efectuat miercuri mai multe percheziții la birourile organizaţiei lui Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupţiei, şi la alte câteva proprietăţi legate de acesta.


Aceste acțiuni ale poliției au avut loc în cadrul unei anchete a Ministerului de Interne, pentru încălcarea „normelor sanitare” în vigoare din cauza epidemiei de COVID-19, după manifestaţiile desfăşurate sâmbătă în numeroase oraşe ruse, la apelul echipei lui Navalnîi.


În timpul demonstraţiilor pro-Navalnîi de la finalul săptămânii trecute au fost arestate peste 3.500 de persoane.


Aleksei Navalnîi a fost reținut pe aeroportul din Moscova, duminică, 17 ianuarie, la puțin timp după aterizarea în capitala Rusiei, la revenirea de la Berlin, Germania.


Aleksei Navalnîi a ripostat după arestare, difuzând o anchetă despre imensa şi fastuoasa proprietate de care ar beneficia preşedintele Vladimir Putin pe malul Mării Negre şi a cărei construire ar fi costat peste un miliard de euro.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă