Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru incitare la încălcarea restricțiilor anti-Covid

2 luni in urmă 23

Un tribunal din Rusia l-a condamnat, vineri, pe Oleg Navalnîi, fratele criticului vehement al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor să încalce restricţiile anti-COVID-19, a anunţat avocatul său, Nikos Paraskevov, pe Twitter, citat de Reuters.

Oleg Navalnîi a fost reţinut în ianuarie ca parte a unei represiuni largi împotriva aliaţilor fratelui său. El a fost plasat iniţial în arest la domiciliu pentru ignorarea în mod deschis a restricţiilor anti-COVID-19 înainte ca termenii detenţiei sale să fie relaxaţi.

Mai mulţi aliaţi ai lui Navalnîi, cel mai vocal critic al preşedintelui Vladimir Putin în Rusia, s-au confruntat cu acuzaţii similare, conform Agerpres.

Aliata lui Navalnîi, Liubov Sobol, a fost condamnată în această săptămâna la un an şi jumătate de libertate supravegheată, după ce o instanţă a găsit-o vinovată de aceeaşi infracţiune.

Aleksei Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate, într-un caz de delapidare despre care el spune că a fost inventat.

Aliaţii lui Navalnîi acuză autorităţile de utilizare a sistemului judiciar pentru a reduce la tăcere vocile disidente înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Alexei Navalnîi și-a îndemnat, din închisoare, suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus.

Citește și: Soția lui Alexei Navalnîi a primit dreptul la trei zile de vizită conjugală. Ce i-a dus Iulia în închisoare

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă