Franţa şi Spania vor opri vineri operaţiunile de evacuare din Afganistan. Decizia vine cu 4 zile înainte de expirarea termenului limită

1 lună in urmă 48

Franţa şi Spania vor opri vineri, cu patru zile înainte de termenul limită, operaţiunile de evacuare din Afganistan, notează news.ro.

Franţa şi Spania vor opri vineri operaţiunile de evacuare din Afganistan. Decizia vine cu 4 zile înainte de expirarea termenului limită

Profimedia

Franţa va pune capăt operaţiunii de evacuare a oamenilor din Afganistan vineri seară, a declarat joi prim-ministrul Jean Castex la postul de radio RTL, potrivit BBC. Miercuri, ministrul Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a spus presei locale că 115 cetăţeni francezi şi 2.000 de afgani au fost aduşi în Franţa. „Câteva zeci de francezi” rămân să fie evacuaţi. Potrivit ziarului El Pais, care citează surse guvernamentale, Spania are în plan încheierea operaţiunilor tot vineri.

Guvernul de la Madrid a asigurat că nu va fi lăsat în urmă niciun afgan care a colaborat cu trupele spaniole în cele două decenii de prezenţă în Afganistan, după cum a spus ministrul de Externe, José Manuel Albares. Surse guvernamentale au recunoscut că 27 august este data limită pentru încheierea evacuării afganilor care au colaborat cu forţele armate.

Până miercuri, în Spania au ajuns 1.242 de evacuaţi, dintre care 1.040 au cerut protecţie internaţională, însă mulţi dintre ei erau colaboratori ai SUA sau UE, iar în Afganistan se află încă vechi angajaţi spanioli.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă