Franța schimbă strategia de vaccinare. Vor fi incluși paramedicii și personalul medical din prima linie

1 lună in urmă 44

Franța schimbă strategia de vaccinare

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

Autoritățile franceze au anunțat că, până la sfârșitul săptămânii, vor fi deschise 300 de noi centre de vaccinare.

Potrivit strategiei inițiale, în prima fază ar fi trebuit să se administreze serul persoanelor din căminele de vârstnici și persoanelor care le îngrijesc. Acum, în grupul de vaccinare vor fi incluși paramedicii și personalul medical din prima linie. Până la sfârșitul lunii, vor fi vaccinați toți francezii de peste 75 de ani care locuiesc acasă.

Franța a rămas mult în spatele unor țări vecine, Germania sau Marea Britanie, și pentru că mare parte din populație este sceptică în privința vaccinării. Este și motivul pentru care, în weekend, doar 500 de persoane au fost inoculate cu serul de la Pfizer.

O a doua explicație ar fi decizia de a lansa campania într-o manieră festivistă. Dacă, inițial, președintele Macron a decis o abordare prudentă, acum a cerut accelerarea procesului.

Franța a primit o primă tranșă de 500.000 de doze de vaccin Pfizer și va recepționa săptămânal tot 500.000 de vaccinuri de la Pfizer și tot atâtea de la Moderna lunar, de îndată ce acesta va primi aprobarea autorităților europene și franceze.

Un motiv serios de îngrijorare este identificarea a numeroase cazuri cu noua tulpină de SARS-CoV-2.

Cu 65.000 de decese, Franța este pe locul al șaptelea în lume în bilanțul dramatic al pandemiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă