Franţa reduce la patru luni termenul pentru administrarea dozei booster

3 săptămâni in urmă 22

Termenul pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID va fi redus în Franţa, începând din 15 februarie, la cel mult patru luni, în loc de şapte, pentru a putea beneficia în continuare de un paşaport sanitar valid, a anunţat duminică ministrul sănătăţii, Olivier Véran, informează Agerpres, care preia AFP.

În prezent, regula în vigoare precizează că, din 15 ianuarie, paşaportul sanitar devine inactiv după şapte luni în absenţa dozei booster.

„Începând din 15 februarie, (doza booster) va trebui efectuată la patru luni, nu la şapte, după a doua doză pentru a avea o schemă de vaccinare completă”, a declarat Véran pentru săptămânalul Le Journal de Dimanche.

Ministrul a reamintit că „trecerea prin infecţie va echivala cu o injecţie. Aceasta înseamnă că o persoană care are cele două doze, nu a făcut booster-ul, dar a fost infectată recent cu coronavirus, răspunde condiţiilor impuse”.

Franța relaxează regulile de carantină pentru persoanele vaccinate complet împotriva COVID. Numărul de noi cazuri de COVID a ajuns pe 1 ianuarie 2022 la 219.126, după ce pe 31 decembrie 2021 a atins cel mai mare număr de cazuri din ultimele luni: 232.200, potrivit datelor publicate de worldometers.info.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă