Franța nu va folosi Ivermectina pentru tratatea coronavirusului. Agenția Medicamentului din această țară a respins autorizarea medicamentului

1 săptămână in urmă 2

Franta nu va folosi Ivermectina pentru tratatea coronavirusului/sursa foto: PixabayFranta nu va folosi Ivermectina pentru tratatea coronavirusului/sursa foto: Pixabay

Agenţia Medicamentului din Franţa (ANSM) a respins o cerere de autorizare temporară pentru utilizarea Ivermectinei, un medicament antiparazitar, pentru tratarea sau prevenirea COVID-19.. Agenţia sanitară, care şi-a publicat joi decizia, a fost sesizată în legătură cu această chestiune de Jean-Charles Teissedre, reprezentantul unei asociaţii din domeniul sănătății.

VINERI, 02 APRILIE 2021, 09:25

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

"Pe baza datelor disponibile până în prezent, nu putem răspunde favorabil la această cerere de autorizare temporară", notează ANSM, citată de Agerpres.

Analiza datelor publicate, "ca urmare a limitărilor lor metodologice, nu face posibilă susţinerea unui beneficiu clinic al Ivermectinei, indiferent de contextul său de utilizare, în tratamentul curativ sau în prevenirea bolii COVID-19".

Cu toate acestea, ANSM subliniază "necesitatea efectuării unor ample studii clinice", riguroase din punct de vedere ştiinţific, "în vederea concluzionării posibilei sale utilizări în contextul bolii COVID-19". Ivermectina, un medicament antiparazitar frecvent folosit, face obiectul unei intense campanii de promovare pe reţelele de socializare.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi OMS au recomandat pe 22 martie şi, respectiv, 31 martie "a nu se utiliza" Ivermectina în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, cu excepţia studiilor clinice. Un aviz a fost emis în acest sens în Franţa, pe 27 februarie, de Înaltul Consiliu de Sănătate Publică (HCSP).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă