Franța, lovită de „tsunami-ul” Omicron, raportează un record național și european de infectări: 208.000 de noi cazuri de COVID-19

2 săptămâni in urmă 23

Franța se confruntă cu un „tsunami” de infectări cu SARS-CoV-2, după ce 208.000 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Olivier Veran, în cadrul unei audieri în Parlamentul țării, potrivit Reuters. Noul bilanț nu reprezintă nu doar un record național, ci și unul european.

În ultimele zile, Hexagonul a doborât în ​​mod repetat recordurile înregistrate de la debutul pandemiei de COVID-19. Bilanțul de marți, de 180.000 de noi cazuri de îmbolnăviri, era deja cel mai mare înregistrat într-o țară din Europa, conform datelor de pe Covidtracker.fr.

„Acest lucru înseamnă că în fiecare secundă din cele 24 de ore ale unei zile doi francezi sunt diagnosticați pozitiv cu coronavirus. Nu ne-am mai întâlnit niciodată cu o astfel de situație”, le-a spus Olivier Veran parlamentarilor, caracterizând înmulțirea cazurilor de COVID-19 drept una „amețitoare”.

Situația din spitale, deja îngrijorătoare din cauza variantei Delta, ar putea să se înrăutățească în contextul în care tulpina Omicron a continuat să se răspândească, a avertizat Veran, adăugând că impactul acesteia asupra sistemului medical se va resimți în cele din urmă.

„N-aş mai descrie Omicron drept un val, ci un tsunami. Având în vedere cifrele pe care le-am văzut în ultimele zile, putem vorbi despre o adevărată alunecare de teren”, a mai spus ministrul sănătății, potrivit agenției France Presse, preluată de France 24.

Veran a adăugat că aproximativ 10% dintre francezi au intrat în contact cu o persoană care este infectată cu SARS-CoV-2 și că este puțin probabil ca vaccinurile să ofere suficientă protecție în fața virusului.

„Transmiterea virusului este prea intensă”, a punctat oficialul guvernamental.

Luni, ministrul sănătății avertizase că Franța ar putea depăși 250.000 de cazuri zilnice de COVID-19 până la începutul lunii ianuarie 2022.

Potrivit Reuters, infectările cu SARS-CoV-2 au atins niveluri record la nivel mondial în ultimele șapte zile, pe măsură ce noua tulpină a coronavirsului, Omicron, se răspândește rapid, obligând tot mai mulți angajați să lucreze de acasă și copleșind centrele de testare.

Aproape 900.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost detectate în medie, în fiecare zi, în întreaga lume, între 22 și 28 decembrie. Multe țări au raportat, marți, recorduri absolute pentru ultimele 24 de ore, inclusiv Statele Unite, Australia, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Grecia, Cipru și Malta.

În Statele Unite, numărul mediu de cazuri de COVID-19 calculat pentru ultimele șapte zile a atins un record de 258.312. Recordul precedent – o medie de 250.141 de infectări zilnice calculată pentru o săptămână – a fost înregistrat la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat, miercuri, că 90% dintre pacienții care ajung la Terapie Intensivă nu au făcut doza booster a vaccinului, despre care medicii spun că oferă cea mai bună protecție împotriva variantei Omicron.

În Australia, numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 a ajuns, miercuri, la aproape 18.300, peste recordul precedent de 11.300 înregistrat în ziua anterioară.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă