Franța intră în zona roșie care obligă la carantină pentru nevaccinați. Turcia trece în scenariul galben

2 luni in urmă 45

Persoanele nevaccinate care se întorc din Franța vor trebui să stea timp de 14 zile la revenirea în România, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR. Franța a fost adăugată miercuri de către autorități pe lista roșie, unde se mai află destinații preferate de turiștii români precum Grecia, Spania sau Marea Britanie. Noua listă publicată joi de către CNSU intră în vigoare de pe 8 august, de la ora 00.

Singurele categorii exceptate de la măsura carantinei de 14 zile sunt:

  • persoanele care s-au imunizat anti-COVID cu schema completă de cel puțin 10 zile
  • persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul național
  • copiii până la vârsta de 6 ani
  • cei cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Testul poate să fie făcut și după intrarea în țară, pentru a se scurta perioadei carantinei

Ca element de noutate, Turcia și Muntegru intră în zona galbenă. Cei care se întorc din aceste state sunt exceptate de la carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test negativ la intrarea în țară.

În zona roșie se află mai multe state europene unde se află comunități însemnate de români sau sunt destinații de vacanță pentru turiștii români, precum: Cipru, Spania, Marea Britanie, Franța, Olanda, Portugalia, Grecia sau Malta.

De asemenea, tot aici se află și destinații exotice de vacanță precum: Bahamas, Maldive sau Thailanda. Ultima dintre ele a trecut joi din scenariul galben în cel roșu, iar măsurile se vor aplica din 8 august.

În zona galbenă se află state precum: Israel, Statele Unite, Turcia, Rusia, Muntenegru, Danemarca sau Belgia.

Anexa la HCNSU nr. 54 din 05.08.2021Citeşte Articolul Întreg pe Sursă