Franța extinde intervalul de restricții de circulație între 18.00 și 06.00 în întreaga țară

1 lună in urmă 31


Franța va extinde intervalul de restricții de circulație, cuprins între orele 18.00-06.00, în întreaga țară, din cauza pandemiei de Covid, a anunțat premierul Jean Castex, conform Euronews.


Măsura va intra în vigoare sâmbătă și va dura ”cel puțin” 15 zile, a adăugat acesta. Restricțiile între orele 20.00 – 06.00 au fost introduse în data de 15 decembrie. Totuși, peste 20 de departamente din cele 95 ale Franței au avut de atunci restricții mai stricte, începând cu ora 18.00. Intervalul de 12 ore a fost acum extins în întreaga țară.


Premierul a spus că măsura a fost luată pentru că rata medie a incidenței în toată țara este acum de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori. Orice loc public va fi închis începând cu ora 18.00, iar persoanele care vor fi surprinse pe stradă trebuie să-și justifice deplasarea, mai arată sursa citată.


Premierul nu exclude un nou loock-down


Măsura este ”gradată și proporțională”, a argumentat Castex, care a spus că situația epidemiologică actuală ”nu justifică” un nou lock-down. El a afirmat însă că ar putea fi impusă o a treia carantină la nivel național dacă se observă o ”degradare puternică” a situației. Premierul susține că situația se află ”sub control” față de ceea ce se întâmplă acum la vecinii Franței.


În prezent, țara înregistrează în medie 16.000 de noi infecții în fiecare zi. Presiunea asupra spitalelor ”rămâne stabilă, dar este la un nivel ridicat”, a mai subliniat Castex. Miercuri, au fost spitalizate aproape 25.000 de persoane cu Covid, dintre care 2.700 la terapie intensivă.


Condiții stricte de intrare în Franța


Pentru a preveni răspândirea celor două noi tulpini, identificate în Marea Britanie și Africa de Sud, Franța a decis să ”înăsprească puternic” condițiile de intrare pe teritoriul național. Astfel, oricine vine din afara UE trebuie să prezinte un test negativ înainte de călătorie, iar după intrarea în țară trebuie să stea în carantină șapte zile, după care va face un nou test.


Pentru cetățenii din alte state membre UE, guvernul lucrează la o procedură care va fi discutată la summitul Consiliului European din 21 ianuarie. În plus, guvernul a declarat că 1 milion de copii și profesori vor fi testați lunar, pentru că noile tulpini ale coronavirusului sunt contagioase și la cei tineri.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă