Franța EXCLUDE ”talibanismul soft”! Oficial: Nu va exista nicio înţelegere, nicio complicitate cu regimul taliban

2 luni in urmă 25

Talibani / Foto: ProfiMedia Talibani / Foto: ProfiMedia

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene susține că din partea Franţei nu va exista "nicio recunoaştere" şi "nicio înţelegere" pentru regimul taliban de la Kabul, subliniind, în context, că "procesul politic" în curs trebuie continuat.

JOI, 19 AUGUST 2021, 15:42

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Nu există niciun contact politic (cu talibanii), nu va exista nicio înţelegere, nicio complicitate de niciun fel cu regimul taliban. Nu există 'talibanism' soft. Din nefericire, există o victorie militară (...) a talibanilor în Afganistan şi există acolo un proces politic care se derulează de mai multe luni între afgani şi a cărui continuare nu putem decât să o dorim. Astăzi este cum nu se poate mai rău în Afganistan. Dacă la guvernare vor fi alte facţiuni politice decât talibanii, într-un guvern mai larg (...) aceasta va fi o veste un pic mai puţin rea", a afirmat, în această dimineață, la un post local de radio, Clement Beaune, citat de Agerpres. 

Ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, a pus miercuri cinci condiţii prealabile pentru o eventuală recunoaştere internaţională a talibanilor, susţinând că acestea nu sunt îndeplinite, în pofida declaraţiilor noilor lideri de la Kabul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă