Franța a identificat 22 de cazuri de infectare cu noile variante de coronavirus / Focare în regiunea pariziană și Bretania

1 lună in urmă 23

Ministerul francez al Sănătății a spus joi că 22 de cazuri de infectare cu noile variante ale coronavirus au fost identificate în Franța, relatează Reuters și AFP.

În total, până acum există 19 cazuri de contaminare cu varianta britanică, precum și alte trei de contaminare cu tulpina reperată inițial în Africa de Sud, a declarat ministerul într-un comunicat de presă.

Două focare cu risc ridicat cu varianta britanice a coronavirusului, care este mai transmisibilă și care îngrijorează comunitatea internațională, au fost detectate în Franța, în regiunea Parisului și în Bretania (vest), a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Potrivit estimărilor, noua tulpină "ar putea progresiv să le înlocuiască pe celelalte aflate în circulație în regiune, cum se observă deja în Regatul Unit și din ce în ce mai mult în Danemarca", a spus directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

22 de țări din Europa, care include în total 53 de state, printre care și Rusia, au înregistrat deja cazuri legate de această nouă tulpină ("VOC 202012/01"), a precizat OMS.

Din cauza transmisibilității sale sporite, varianta riscă să agraveze numărul de cazuri și să contribuie la suprasaturarea sistemelor sanitare, potrivit sursei citate.

"Este o situație alarmantă, care înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp va trebui să facem mai mult decât am făcut până acum și să intensificăm măsurile de sănătate publică și măsurile sociale pentru a fi siguri că aplanăm curbele în creștere foarte puternică în unele dintre țări", a declarat Kluge.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă