Franţa a adoptat proiectul de lege ce transformă paşaportul sanitar în paşaport de vaccinare. Legea mai are nevoie de votul Senatului

2 săptămâni in urmă 24

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat joi la primele ore ale dimineţii, în prima lectură, proiectul de lege ce transformă paşaportul sanitar în paşaport de vaccinare, potrivit Agerpres. Proiectul de lege mai trebuie să fie examinat de Senatul la începutul săptămânii viitoare.

Odată intrat în vigoare, toate persoanele de peste 12 ani vor trebui să facă dovada vaccinării pentru a accede la activităţi recreative, la restaurante şi baruri, târguri şi transportul public interregional, iar un test negativ nu va mai fi suficient, exceptând accesul către instituţiile şi serviciile de sănătate.

Anunţat în decembrie de executivul francez în faţa epidemiei galopante de COVID-19, acest text a fost aprobat la orele 05:25 de către 214 parlamentari, de cei ai majorităţii, precum şi de o parte din partidul Republicanii (dreapta) şi din Partidul Socialist (stânga).

Printre amendamente, deputaţii au majorat de la 12 la 16 ani vârsta de la care va fi necesar un paşaport de vaccinare pentru ieşirile cu şcoala sau activităţi extraşcolare, potrivit Agerpres.

Proiectul a fost aprobat după trei zile de dezbatere și vine după afirmaţiile controversate ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care şi-a declarat intenţia de a-i „scoate din sărite” pe cei nevaccinaţi.

În timpul dezbaterilor, ministrul sănătăţii Olivier Veran a anunţat că miercuri au fost înregistrate în Franţa alte 335.000 de noi contaminări cu COVID-19, un record după cele 271.686 cu o zi înainte.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă