Frankfurter Allgemeine Zeitung preia fragmente din cartea lui Helmuth Duckadam! Cum i-a păcălit Nicu Ceaușescu și Gică Hagi pe Victor Pițurcă și pe generalii de la Steaua care stabiliseră un blat în Bănie

1 săptămână in urmă 11

Cunoscuta publicație germană Frankfurter Allgemeine Zeitung a alocat o pagină întreagă în numărul de luni 3 ianuarie 2022 volumului autobiografic scos de Helmuth Duckadam în limba germană.

Sub titlul „Triumful și destinul tragic al unui portar-erou” ziarul prezintă pasaje din cartea în care este detaliată pe îndelete viața fostului mare fotbalist. Volumul are 440 de pagini, costă 21 euro și este disponibil deocamdată doar în limba germană.

Romanul „Der Torman” (Portarul), care prezinta cu lux de amănunte viața legendarului Helmuth Duckadam, poate fi achiziționat pe internet, iar cartea a fost scrisă de Milan Radin.

Frankfurter Allgemeine Zeitung preia fragmente din cartea lui Helmuth Duckadam! Cum i-a păcălit Nicu Ceaușescu și Gică Hagi pe Victor Pițurcă și pe generalii de la Steaua care stabiliseră un blat în Bănie

Articolul în care este menționată viața lui Duckadam apare la pagina 28, prima din cele trei care este dedicată sportului.

În volum se vorbește despre micii dictatori din fotbalul românesc ai acelor vremuri. „Steaua era pentru Valentin, Sportul pentru Nicu Ceaușescu în timp ce Miliția și Securitatea era alături de Dinamo și Victoria”, detaliază autorul pentru ziarul german.

„Transferul lui Loțí Boloni s-a făcut cu o cerere specială la Steaua: un cabinet stomatologic la stadion special pentru el.

De asemenea, inedită a fost lupta pentru câștigarea titlului de golgheter în anii 80 între Hagi și Pițurcă.

Generalii de la Steaua vorbiseră cu cei de la Craiova ca Pițurcă să dea trei goluri în meciul direct, dar să câștige oltenii pentru a merge în Cupa UEFA. În schimb cei de la Sportul au fost mai vicleni, Hagi a dat 6 goluri într-un meci câștigat de cei din Regie cu 7-5. Hagi a ieșit în fața lui Pițurcă”, se arată în ziarul german cu spicuiri din cartea legendarului portar.

Helmuth Duckadam a atins vârful carierei sportive în ediţia 1985-1986 a Cupei Campionilor Europeni, când pe întreaga durată a competiţiei, dar mai ales în memorabilă finală de la Sevilla, Steaua-CF Barcelona (0-0, 2-0, după penalty-uri), apără de-a dreptul senzaţional, determinându-i pe ziariştii spanioli, şi nu numai, să-i aprecieze evoluţia la superlativ.

Ce reprezintă Frankfurter Allgemeine Zeitung?

Ziar apreciat pentru linia editorială quality. FAZ este, în străinătate, cel mai citit ziar german. Modul de prezentare a evenimentelor nu este hotărât de redactorul șef, ci în mod colegial de 5 persoane din conducerea redacției.

Orientarea ziarului este creștin-democrată, față de principalul concurent, Süddeutsche Zeitung, cu orientare social-democrată. Un abonament lunar, care cuprinde 30 de numere, costă 80 de euro. Ziarul, în format mare, clasic, are 30 de pagini lunea și 24 în celelalte zile.

The post Frankfurter Allgemeine Zeitung preia fragmente din cartea lui Helmuth Duckadam! Cum i-a păcălit Nicu Ceaușescu și Gică Hagi pe Victor Pițurcă și pe generalii de la Steaua care stabiliseră un blat în Bănie appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă