Francezii au protestat, pentru al optulea weekend consecutiv, împotriva pașaportului sanitar. 140.000 de oameni au ieșit în stradă

1 lună in urmă 27

Manifestanți care protestează la Paris față de pașaportul COVID.Manifestanți care protestează la Paris față de pașaportul COVID.
  • Pentru al optulea weekend la rând, francezii își scandează în stradă nemulțumirile legate de permisul sanitar.
  • Peste 200 de mitinguri au avut loc, sâmbătă, în toată Franța, inclusiv în capitala țării.
  • Au existat ciocniri între protestatari și forțele de ordine la Montpellier și la Paris.

Pentru al optulea weekend la rând, francezii își scandează în stradă nemulțumirile legate de permisul sanitar.

Peste 200 de mitinguri au avut loc, ieri, în toată Franța, inclusiv în capitala țării. Au existat niște ciocniri între protestatari și forțele de ordine la Montpellier și la Paris.

În capitala franceză mulțimea a forțat intrarea într-un centru comercial, în care au acces doar persoanele care dețin un permis sanitar, adică sunt vaccinate anti-Covid sau au un test negativ Covid.

A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a-i evacua.

🇫🇷 Parijs. Spanningen in het winkelcentrum Forum des Halles in metrostation Chatelet tussen demonstranten en de politie.#manifestation4septembre #PassSanitaire pic.twitter.com/ZwC5ctLBBH

— Kees71 (@Kees71234) September 4, 2021

Au protestat în jur de 140.000 de persoane. Doar la Paris au fost 18.000, potrivit Ministerului de Interne francez.
Totuși, este un număr mai mic de participanți față de săptămânile trecute. De exemplu, în urmă cu trei săptămâni, numărul protestatarilor depășea 200.000.

Pe parcursul protestelor, oamenii au scandat „Macron, nu vrem permisul tău” și „Libertate”. Un sondaj recent însă arată că peste 65% dintre francezi aprobă permisul sanitar, care trebuie prezentat în locurile publice. Nemulțumirile oamenilor sunt legate și de faptul că angajații din Sănătate sunt obligați să se vaccineze până pe 15 septembrie. Dar și de campania de vaccinare din școli.

În pofida numărului mare de participanți la proteste, peste 80% din populația adultă a Franței a fost complet vaccinată.

The post Francezii au protestat, pentru al optulea weekend consecutiv, împotriva pașaportului sanitar. 140.000 de oameni au ieșit în stradă appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă