Fotografia care ilustrează perfect dezastrul incendiilor din Turcia: un băiețel de pe plajă se uită la infernul dezlănțuit

2 luni in urmă 22

Imaginea unui băiețel pregătit de înot, care urmărește avionul folosit pentru stingerea incendiilor din Turcia, înconjurat de nori de fum, a devenit virală pe rețelele sociale. 

 un băiețel de pe plajă se uită la infernul dezlănțuit

Fotografia care ilustrează perfect dezastrul incendiilor din Turcia: un băiețel de pe plajă se uită la infernul dezlănțuit

Mishka Bochkaryov

Un băiețel pregătit de înot privește cu atenție avionul folosit pentru stingerea incendiilor, pe fundalul unui cer roșu-ruginiu. Pentru mulți, fotografia făcută de un turist rus aflat în vacanță în Antalya, a devenit simbolică pentru dezastrul care a lovit litoralul mediteranean al Turciei, scrie The Guardian.

Opt persoane au murit, iar zone întinse de pădure de pin și terenuri agricole au fost făcute scrum în Turcia, în urma incendiilor de vegetație. Miercuri, focul a ajuns aproape de o centrală termică, în timp ce echipajele de pompieri au folosit elicoptere și tunuri de apă și au săpat tranșee pentru a încetini răspândirea flăcărilor.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, se confruntă cu un val de critici din partea poporului din cauza răspunsului lent al guvernului său.

„Fie ca Allah să-i blesteme pe cei care ne-au transformat paradisul într-un iad”, a comentat un utilizator, pe o rețea socială.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă