FOTO VIDEO Taiwan: Cel puțin 36 de morți și 72 de răniți după ce un tren a deraiat într-un tunel din cauza unei camionete

2 săptămâni in urmă 2

Un tren a deraiat într-un tunel în Taiwan, aparent după ce a lovit o camionetă, bilanțul victimelor fiind de cel puțin 36 de morți și 72 de răniți, eforturile echipelor de salvare de a ajunge la vagoanele distruse fiind vineri dimineață încă în desfășurare, transmite Reuters.

Trenul ce mergea spre Taitund a ieșit de pe șine într-un tunel la nord de Hualien, unele vagoane lovind pereții tunelului. Acesta este cel mai grav accident feroviar din Taiwan din ultimele trei decenii.

Trenul transporta aproximativ 350 de persoane. Potrivit primelor informații ale pompierilor, între 80 și 100 de persoane au fost evacuate din primele patru vagoane, dar vagoanele de la cinci la opt sunt ”deformate” și este greu de ajuns la el.

Potrivit agenției oficiale Central News, camioneta nu a fost parcată corespunzător și a alunecat în cale trenului. În imagini postate de pompieri apare camioneta distrusă lângă trenul deraiat.

”Trenul nostru s-a ciocnit de o camionetă. Camioneta a căzut în jos”, spune un bărbat într-un clip video difuzat de televiziunea taiwaneză.

— CHRISTOPHER TIRAMBULO (@TIRAMBULOTOPE) April 2, 2021

Taiwan train crash looks pretty nasty https://t.co/cN4GkPwte9

— Andrew Lund (@andrew_lund) April 2, 2021

Taiwan: At least 10 killed as a train derailed inside a tunnel. Rescue op underway.#TaiwanTrainDerailment #TaiwanTrainCrash #TrainDerailment #accident pic.twitter.com/FSDLqOLNhZ

— Annu Kaushik (@AnnuKaushik253) April 2, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă