FOTO + VIDEO | Inundațiile au făcut prăpăd în Belgia. Imagini apocaliptice cu o autostradă transformată în groapă de gunoi

1 lună in urmă 37

Inundațiile au făcut prăpăd în Belgia Inundațiile au făcut prăpăd în Belgia

Inundațiile au făcut prăpăd în Belgia. Imaginile cu o autostradă invadată de deșeuri au devenit virale pe internet.

VINERI, 03 SEPTEMBRIE 2021, 23:05

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

Autostrada din estul Belgiei are aproximativ 90.000 de tone de deșeuri, ce reprezintă jucării, cărți, saltele murdare de noroi, dulapuri, frigidere și diverse obiecte personale. Este nevoie de mobilizare masivă din partea autorităților, care au anunțat că transferul deșeurilor va fi realizat treptat. Cel mai probabil, va fi nevoie de aproximativ 9 luni de zile, informează presa internațională.

La Herstal, în apropiere de oraşul Liege, una din regiunile cele mai afectate de inundaţii, o porţiune de opt kilometri din autostrada A601 dezafectată a fost transformată în groapă de gunoi improvizată cu o înălţime de şase metri.

Imagine

Nicio localitate nu se află la o distanță mai mică de 500 de metri, au transmis edilii locali.

„Deşeurile sunt posibil contaminate cu hidrocarburi, trebuia să găsim un loc care să ne permită evitarea poluării solului. Ori această autostradă este asfaltată, apele sunt colectate când plouă, este potrivită”, a transmis Luc Joine, director general al unei firme de tratare a deșeurilor.

Imagine

În total, aproximativ 160.000 de tone de deşeuri au fost produse de inundaţii numai în Wallonia, potrivit autorităţilor din această regiune francofonă. Breteaua de autostradă dezafectată de lângă Liege concentrează mai mult de jumătate din cantitatea totală de deşeuri.

Imagine

Pe lângă pagubele materiale, fenomenele meteo extreme au provocat și moartea a 38 de persoane în zilele de 14 și 15 iulie.

Costul tratării deşeurilor este estimat la 30 de milioane de euro, potrivit ministrului regional al Mediului, Céline Tellier.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă