FOTO | Victoria lui Nicușor Dan, în imagini: șampanie, selfie-uri și mulțumiri

5 luni in urmă 20


Nicușor Dan a obținut o victorie detașată la Primăria Capitalei, în fața contracandidatei sale, Gabriela Firea, la diferență de aproape nouă procente, după cum arată primele sondaje CURS-Avangarde. Candidatul dreptei la alegerile locale pentru postul de primar general a sărbătorit victoria la sediul său de campanie de la Magazinul București, alături de membrii alianței USR-PLUS, apoi a mers la sediul PNL, împreună cu premierul Ludovic Orban.


CURS-Avangarde îl dă câștigător pe Nicușor Dan, care ar fi obținut 47,8% din voturile bucureștenilor, în timp ce Gabriela Firea ar fi fost votată de 38,2% dintre alegători.


Sondajele îl arată câștigător la Primăria Capitalei pe Nicușor Dan. Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

„Astăzi este ziua de naștere a noului București. Am încredere că, după numărătoarea voturilor, voi fi primarul Capitalei. Și vă garantez că, de la momentul învestirii, vom începe construirea noului București”, a declarat Nicușor Dan duminică seară, imediat după închiderea urnelor.


Protestatarul Ceaușescu i-a adus o șampanie

După declarațiile de presă de la Magazinul București, unde a vorbit și liderul USR, Dan Barna, protestatarul Marian Moroșan, cunoscut ca „Ceaușescu”, i-a adus primarului declarat Nicușor Dan o sticlă de șampanie.


Dan s-a fotografiat cu colegii săi de campanie, care l-au felicitat și l-au aplaudat la ora 21.00, când au fost făcute publice rezultatele Avangarde.


Nicușor Dan a mers apoi la PNL, unde a reiterat faptul că va face proiecte pentru București în colaborare cu Executivul.


Chiar de mâine ne vom apuca de muncă, pentru a fi pregătiți în momentul în care vom depune jurământul.

Nicușor Dan:

Întrebat cum a reușit să câștige acum, după două încercări eșuate, Nicușor Dan a arătat că, de această dată, PNL și USR-PLUS au colaborat.


“Lucrul cel mai important a fost că după 12 ani de administrație PSD, PNL și USR-PLUS au ascultat voința cetățenilor și au făcut acest parteneriat. Nu a fost ușor, dar a fost o decizie importantă”, a spus Nicușor Dan.


Foto: Octav Ganea / Inquam PhotosFoto: Octav Ganea / Inquam PhotosFoto: Octav Ganea / Inquam PhotosFoto: Octav Ganea / Inquam PhotosFoto: George Călin / Inquam Photos
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă